Sağlıkta istihdamın yetersiz olduğunu belirten Necip Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sağlık eğitimi veren okullardan 350 bin mezun var ve bunlar atanmayı bekliyor. Özellikle üniversite hastanelerinde sağlık çalışanı eksikliği hat safhada. Yeterli istihdam olmadığı için bütün yataklı tedavi kurumlarındaki mevcut çalışanlar ağır çalışma koşulları altındadır. Dolayısıyla kamuoyuna açıklanan rakam çok düşük, sağlık teşkilatlarındaki istihdam ihtiyacını karşılayacak sayı da değil. Özellikle Sağlık Bakanlığı, personel ihtiyacını günün şartlarına göre tespit ederek alımın buna göre yapılmasını sağlamalıdır.

İnsan sağlığının ertelenemeyeceği ve göz ardı edilemeyeceği aşikardır. Hele ki devlet politikalarında en önemli husus budur. Bu nedenle sağlıkta istihdamın ihtiyacı karşılaması başta insan sağlığı için önemlidir. İnsan sağlığının zamanında, etkili ve verimli bir şekilde sunulabilmesi için ihtiyacı karşılayacak bir istihdam sistemi üzerinde çalışılması zorunludur.

Sağlık teşkilatlarında halen çalışmakta olan sağlıkçılar, ülkemizin nüfus yoğunluğu dikkate alındığında, sanayileşme ile birlikte her geçen gün artan hastalıklar, sağlık teşkilatlarına başvuruyu artırırken, muayene, tetkik, ameliyat, yatan hasta sayısı v.b. hasta sağlığı hizmetlerinin ciddi bir şekilde artmasına neden olmuş, bunun sonucunda kaliteli hizmet verilmesi, çalışanların da güvenilir olmasını gerekli kılmıştır. Bu kadar yoğun tempo da çalışan sağlıkçıların hata yapma riski göz ardı edilemeyeceği gibi, hasta güvenliğinin sağlanması açısından da risk doğurmaktadır. Bütün bu olumsuzluklar hasta ve sağlık çalışanlarını zaman zaman karşı karşıya getirmektedir. Nitekim sık sık sağlık çalışanlarına şiddet haberlerini basından duyuyoruz. Aslında hiçbir suçu olmayan, bütün gününü özverili bir şekilde hastalarına yönelten sağlık çalışanları bunları hak etmediği gibi, yanlış istihdam sonucunun doğurduğu bu olumsuzlukları sadece sağlık çalışanlarının yaşaması vicdanları yaralamaktadır. Bunların üzerine bir de özlük haklarıyla ilgili sorunlar yaşayan sağlık çalışanları, mobbing gibi çağ dışı uygulamalara maruz kalabilmektedir.Bütün bunlar birlikte değerlendirildiğinde sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu yaşadığını hatırlatmakta yarar görüyoruz.

350 bin sağlıkçının atanmayı beklediği gerçeğini yetkililerin dikkate almasını istiyoruz. Açıklanan atama rakamları günün şartlarında ihtiyacı karşılayacak bir sayı değildir. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı lisans düzeyinden 6845 personel, 829 önlisans mezunu personel ve 1326 lise mezunu personel alımını yeniden gözden geçirmesini istiyoruz.Açıklama, atanmayı bekleyen 350 bin sağlıkçıya hayal kırıklığı yaşatmıştır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın ihtiyaca göre alım yapmasını istiyoruz. “