‘’Anne Sütünün Teşviki ve Emzirmenin Önemi’’konulu Fotoğraf Sergimiz Açıldı....

Bakanlığımızca 1991 yılından bugüne UNICEF  önerileriyle temel amacı Anne Sütü ve Emzirmenin özendirilmesi, korunması ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı”    sürdürülmektedir.
               İlimizde de sürdürmekte olduğumuz“Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’’ kapsamında ‘’bebeklerin doğumdan hemen sonra ilk yarım saat içerisinde emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesi”  temel amacımızdır.
        Bebek dostu il çalışmaları kapsamında 49 Aile Hekimliği Birimlerimiz ve ilimizdeki tüm özel ve kamu hastanelerimiz Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu unvanı ile  Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğümüzün daha önceki yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda almayı hak etmişlerdir.
                ‘’Anne Sütü Üst Komitesi ‘’ ’Anne Sütü çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla 2006 yılı Kasım ayında toplandıklarında alınan kararlar çerçevesinde Altın Bebek Dostu İl Ödülü kriterlerini açıklamıştır.
       Bu kapsamda 27.03.2015 tarihinde Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak organizasyonunu yaptığımız  Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans Salonunda ‘’Anne Sütünün Teşviki ve Emzirmenin Önemi’’konusunda fotoğraf sanatçısı Derya YAZAR tarafından kurumumuz için hazırlanan ‘’Mucize Besin’’ isimli  fotoğraf sergimizin açılışı Sayın Vali Yardımcımız Vural DEMİRTAŞ, Sağlık Müdürümüz Dr.Rahim ÜNLÜBAY , Halk Sağlığı Müdürümüz Dr.Mahmut AYDIN, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterimiz Dr.Muhammet ÇÖMÇE ve diğer kurum müdürlerimizin katılımıyla yapılmıştır.
 
       Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 2015 yılı içersinde   hedefimiz olan Altın Bebek Dostu İl unvanını almak için  kollarımızı sıvadık. Bu istek ve düşünceyle program için neler yapılması gerekiyorsa Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü olarak  gönülden çalışmaya devam edeceğiz.