Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesindeki Genel yoğun bakım odasında yatan Teramatsu'yu,  ziyaret eden Bakan Eroğlu, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, Japon turistin sağlık durumunu iyi olduğunu, Teramatsu'nun yarın Japonya’dan ailesinin de geleceğini söyledi.

 

Hastanenin bakım konusunda her türlü imkanı sağladığını ifade eden Eroğlu, "Kendisini de gördük, herhangi bir hayati tehlikesi kalmamış, buna sevindik. Tabi üzücü bir hadise. Bunlardan çok büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Geçmiş olsun diyoruz" dedi.

 

 "Konu ciddiyetle takip ediliyor"

 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da şu ana kadar jandarma tarafından bir şüpheli tespit edildiğini belirterek, söz konusu şüphelinin mağdure tarafından da teşhis edildiğini kaydetti.

 

Ancak diğer deliller de toplandıktan sonra kesin bir netice elde edileceğini ifade eden Ceylan, "Bu konuda şu andaki verilere göre bir tane şüpheli elimizde. Konu ciddiyetle takip ediliyor" diye konuştu. 

 

Nevşehir'in Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde dün öğleden sonra yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ile Hoshie eramatsu, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğramış, Kurkiharac'i hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmıştı.