Kısa boylu olmak anne ve babadan gelen genetik bir durum olarak bilinmektedir. Oysa ki bireylerin boyunun uzun ya da kısa olmaları sadece anne veya babadan gelen genetiğe bağlı değildir. Boyun uzamasın da birçok faktörün ayrı ayrı etkisi söz konudur. Spor yapımı, yenilen besinler de boyun uzamasın da oldukça etkilidir. Bebeklik döneminde tüketilen anne sütü boyun uzamasın da oldukça önemli bir yere sahiptir. Daha sonra çocukluktan itibaren alınan omega 3, gıda ve vitaminler ile boy uzatımı daha da arttırılabilir. Takviye vitaminler sayesinde genetiğin de kısa boy olan bireylerin uzadıkları görülmektedir. Önemli olan iyi beslenmedir.
Omega 3 faydaları nelerdir?
Omega 3 olarak bilinen vitamin balık da oldukça fazla bulunmaktadır. Omega üç sadece boyun uzamasında etkili değildir. Aynı zamanda da hafızanın kuvvetlenmesinde, zeka gelişimin de önemli bir role sahiptir. Bu nedenle hamilelik planlandığında anne adaylarına omega üç alması tavsiye edilmektedir. Çocukluk dönemin de de omega üç kullanımının devam ettirilmesi doktorlar tarafından ısrarla dile getirilmektir. Omega üç balık da oldukça fazla bulunmaktadır. Ancak bireyler her gün balık yiyemeyeceği veya her birey balığı sevemeyeceği için balık yağı olarak hap şekline getirilmiştir. Balık yağının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
  • Anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmelerini sağlar.
  • Bebeklerin zeka gelişimlerinin ileri gitmesini sağlar.
  • Çocukların boylarının uzamasın da yardımcı olur.
  • Vücut direncini arttırır.
  • İştah arttırıcı etkisi vardır.
  • Unutkanlığı azaltır.
Balık yağı boy uzatır mı?
Omega 3 en fazla balık yağın da bulunmaktadır. Balık yağının boy uzatmasında ki etkisi gözle görülebilir derecededir. Balık yağının boy uzatmasına katkısı ergenlik evresine gelmeden önceki yaşlarda daha fazla olmaktadır. Ergenlik dönemine giren bireyler de boyun uzamasını sağlayan hormonlar daha yavaş çalışmaktadır. Bu nedenle balık yağının boy üzerin de ki etkisi ergenlik dönemin de daha az görülmektedir. Balık yağının boy uzatma etkisi tüm doktorlar tarafından kabul görmüş bir durumdur. İştahı olmadığı için yemek yemeyen, besin alamayan ve bu nedenle vücudunu vitaminsiz bırakan çocuklarda balık yağının iştah arttırıcı etkisi görülmektedir. İştahı artan çocuk daha çok vitamin alır ve sağlıklı bir vücuda kavuşur. Böylelikle boyu uzar. Yapılan araştırmalara göre balık yağı kapsül boy uzatır ve gerçekten de özellikle çocuklara çok büyük bir fayda sağlamaktadır. Balık yağı sadece anne adaylarına ve çocuklara mi yedirilmeli? Tabi ki hayır. Her yaştan bireyin omega üçe ihtiyacı vardır. Balık yağının hafıza güçlendirici etkisi vardır. Bu sayede ileriki yaşlarda unutkanlığın ortaya çıkma olasılığı daha azaltılmış olur. Ve ya çıkacak olan unutkanlık daha ileriki senelere aktarılır. Yaşlıların balık yağı kullanması hafıza gelişimi açısından bebeklerin ki kadar önem arz etmektedir. Balık yağı tüketen yaşılar ile tüketmeyen yaşlılar arasındaki fark oldukça fazladır. Balık yağı sayesin de azermer hastalığı da önlenmeye çalışılmaktadır. Balık yağının herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle gönül rahatlığıyla tüketimi yapılabilir.