NEVŞEHİR(MHA) Bilindiği gibi, sağlık eğitiminin amacı, birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için yardım etmektir. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından, Merkez ve İlçe genelinde,  ‘‘ Karbonmonoksit Zehirlenmeleri, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), Tüberküloz  Hastalığı, ve Kuduz ’’hastalığı  hakkında   eğitim programı hazırlandı.

Bu amaçla; Kozaklı Toplum Sağlığı Merkezi Personeli Alper Özkaraca tarafından, Kozaklı Diva İsib Otelinde , otel yönetici ve  çalışanlarına yönelik, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), Tüberküloz, Kuduz ve  Karbonmonoksit Zehirlenmelerini önlemek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 70 kişiye eğitim yapılmıştır. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği eğitimde, konulara ilişkin broşürlerin dağıtımı yapıldı. 


Merkez ve İlçe genelindeki ilkokul, ortaokul, ve liseleri kapsayacak şekilde ve 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde uygulanmak üzere, ‘’Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma Yolları, Bağışıklama Programı, Zoonotik Hastalıklar ve Korunma Yolları, Kuduz Hastalığı ve Korunma Yolları ve Kişisel Hijyen’’ konulu eğitim programı hazırlandı.

Okullarımızda eğitim kapsamında, Su ve Besinlerle Bulaşan Hastalıklar, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), Tüberküloz ve Kuduz hastalığına ilişkin broşürlerin verildiği, El yıkama, Tuvalet alışkanlığı ve temizliği, Diş fırçalama ile ilgili video gösterimleri  yapılmaktadır. Bu kapsamda; Atatürk, 75.yıl, Cumhuriyet, Küllüce, Kalecik, Yassıca, Çayiçi, Karahasanlı, Mehmet Akif  İlkokulu ve Ortaokulu, Kozaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kozaklı Anadolu Lisesi, Kozaklı Lisesi, Kozaklı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik, Kozaklı Toplum Sağlığı Merkezi  personeli Alper Özkaraca tarafından , 2014 – 2015 Eğitim – Öğretim döneminde, Ekim ayında 150 ,  Kasım ayında 159, Aralık ayında 140, Ocak ayında 133, Şubat 53, Mart ayında 441 öğrenciye eğitim verildi.

Ayrıca; Kozaklı İlçesi Kapalı Pazar Yeri girişinde; bilgilendirme stantları açılmış,  anons yapılarak, alınacak önlemler hakkında vatandaşlarımız  bilgilendirilmiştir. Afişlerin  asıldığı, Broşürlerin dağıtıldığı pazar yerinde, konulara dikkat çekildi.