Bildiğiniz gibi insanların başına gelen en büyük sorunlardan biri burun tıkanıklığıdır. Tıkalı burun hayatımızı olumsuz bir şekilde etkiler. Geceleri uyuyamaz, yaptığımız aktivitelerden keyif alamayız. Bunun yanında insanların yanında rahatsız oluruz. Ayrıca sağlıklı düşünmemizi etkiler ve günlük yaptığımız rutin işleri bile yapamamamıza neden olur. Sorunun kaynağı soğuk algınlığı ya da grip olabilir. Bunun yanında sinüslerin tıkanması ile birlikte ciddi bir tıkanıklık meydana gelebilir. Peki sizce burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Eğer siz de burun tıkanıklığı nasıl açılır diye merak ediyorsanız, kesinlikle bu yazının devam kısmını okumalısınız. Dilerseniz hemen bu siteyi ziyaret ederek etkili yolların tamamına ulaşabilirsiniz.
Burun Tıkanıklığına Kesin Çözüm
Tıkalı burnun açılabilmesi için denenecek farklı yollar bulunmaktadır. Bunun başında tuzlu su gelmektedir. En bilindik ve en etkili yollardan biridir. Deniz suyunun da aynı işlevi gördüğünü söylemek mümkündür. Eğer deniz suyuna ulaşımınız yoksa, evde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey sadece bir çay kaşığı tuz ile 1 çay bardağı sudur. Bu iki maddeyi karıştırmalı ve daha sonra günde 3-4 kez burnunuza çekmelisiniz. Kesinlikle kalıcı bir çözüm olacağına emin olarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte denenebilecek alternatif yollar da yok değildir. En başta bulunulan odanın nemlendirilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Eğer nemli bir odada bulunmuyorsanız, hemen odanın nem seviyesini kaynayan bir çaydanlıkla ya da farklı yöntemler ile artırabilirsiniz.
Burun Tıkanıklığı Sorun Olmaktan Çıkıyor
Her insanı rahatsız eden ve ciddi anlamda onları etkileyen burun tıkanıklığı, artık atkuyruğu otu ile geçiriliyor. Öncelikli olarak size gerekli olan malzemelerin atkuyruğu otu ve nergis çiçeği olduğunu bilmelisiniz. Bu iki bitki bir havanda dövülür ve ezilir. Ezilen karışıma birkaç damla zeytinyağı ve su eklenir. Bu karışım sadece 1 gün dinlenmeye bırakılır ve ardından devam eden gün içerisinde 4-5 kez buruna çekilir. Böylece burun tıkanıklığı da geçmiş olur. Eğer siz de bu tür ve benzeri yöntemlerin tamamını öğrenmek istiyorsanız, hemen şimdi bu siteye bakabilirsiniz. Burada aradıklarınızdan çok daha fazlasının yer aldığını söylemek doğru olacaktır. Tıkalı burunlar artık sorun olmaktan çıkıyor.

Alıntı: http://www.buruntikanikliginasilacilir.com/2015/04/burun-tkanklgna-neler-iyi-gelir.html