Nevşehir–KHB Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Vural Özçelik, Diş Hekimi Dt. Esra Parmaksız ve Sağlık Personel’i  tarafından Nevşehir Çat İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı kontrolleri yapıldı.

 

Diş Hekimi Dt. Esra Parmaksız ağız ve diş kontrollerinden önce Çat İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı konusunda görsel slayt sunumu yaparak bilgiler verdi. Parmaksız, ''Her yemekten sonra mutlaka dişlerinizi fırçalamanız gerekmektedir. Okul’a bulunduğunuz zamanlarda dişinizi fırçalayamazsanız. Her yemekten sonra mutlaka ağzınızı su ile çalkalayın eğer yiyecekler dişlerinizde kalır ise dişleriniz çürür ve yemek yerken zorlanırsınız. Bu yüzden mutlaka her yemekten sonra dişlerinizi fırçalamayı unutmayın.'' dedi. Daha sonra tüm öğrencilerin ağız ve diş sağlığı kontrolleri yapıldı. Kontrol sonunda öğrencilerin dişlerinde meydana gelen ağız sağlığı durumu hakkında bir belge verilerek öğrenci velileri bilgilendirildi. Başhekim Dt. Vural Özçelik ise muayene olan öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye etti.

 

Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim ve Hastane Yöneticisi Dt. Vural Özçelik  “2013 -2014 Eğitim ve Öğretim yılı içinde  Nevşehir Merkez, Köy ve Kasabalarında 39 Okul da 8561 öğrencin diş sağlığı taramasının yapılmasının hedeflendiğini, şuana kadar  22 Okulda Toplam 5380 öğrencinin ağız ve diş sağlığı  taramasından geçirildiğini,  kalan 17 Okulda toplam 3181 öğrenciyi de en kısa zamanda diş sağlığı taramasından geçireceklerini kaydetti.”

 

Nevşehir Çat İlkokulu Müdürü Murat Evgin ise Bugün  bizlere zaman ayırarak minik öğrencilerimizin ağız ve diş sağlığını kontrolü ile ilgilenen ve çocuklarımızı bu konuda biliçlendiren Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Vural Özçelik, Diş hekimi Esra Parmaksız ve Sağlık personeli ekibine teşekkür ediyorum.'' dedi. Nevşehir KHB Haber: Ahmet AK