Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmekte.
Beslenme Dostu Okul Programı Millî Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve/veya kamu; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamakta.
Bu projeyi İlimiz Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa yürütüyor. Bu kapsamda Halk Sağlığı müdürlüğüne Beslenme Dostu Okul sertifikasına hak kazanmak için başvuruda bulunan Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nin denetimi beslenme dostu okul denetim ekibi tarafınca gerçekleştirildi.
Öğrencilere yemekhane hizmetlerinde ve kantin hususunda titizlikle çalışan Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi denetimden tam puan aldı.