Nevşehir, Tokat, Amasya, Ordu ve Giresun  şube başkanları ile Samsun Şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri toplantıda yer aldı.

Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak’ın açılışını yaptığı toplantıda Genel Başkanı Önder Kahveci işyeri temsilcilerine seslenerek kamu ve sağlık çalışanlarının gündemini değerlendirdi.
Genel Başkan konuşmasında milli mücadelenin 100. Yılında 1 Mayıs’ı Samsun’da kutlayacaklarını belirterek “ 2019 yılında Milli Mücadele 100 yaşında. Biz de Türkiye Kamu-Sen olarak 1 Mayıs’ı milli mücadelenin, bağımsızlık ateşimizin ilk adımının atıldığı Samsun’da kutlayacağız. Hem ecdadımızı yad edeceğiz. Hem de geleceğe dair beklentilerimizi ve ümidimizi ifade edeceğiz“ dedi. 

Gelecek inşasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Genel başkan Önder Kahveci “ Türkiye Kamu-Sen olarak Türk milletinin geleceği inşa etmede işe kamudan başlamanın şart olduğunu düşünüyoruz. Kamuda adalet, liyakat ve ehliyeti esas alan bir yönetim oluşturmak lazımdır. Kurumlara yönetici atamaları yapılıyor. Bu atamalarda ehliyet sahibi insanlarımızın göreve gelmelerini tesis edemezsek mesafe alamayız.  Samsun’dan çağrı yapıyorum;  Gelin oturalım ortak aklı bulalım. Kamuda ehliyet ve liyakati öne çıkaracak ehliyetli yönetici atama usul ve esaslarını belirleyelim” şeklinde konuştu. 

Türkiye Kamu-Sen’in ek zam, ek göstergelerin yükseltilmesi ve sözleşmeli istihdamının sona erdirilmesi gibi temel taleplerle ilgili yoğun bir mücadele yürüttüğüne de dikkat çeken Genel Başkanı Önder Kahveci sorunların çözümü için tüm kamu çalışanlarını Türkiye Kamu-Sen’in mücadelesine destek vermeye çağırdı.