NEVŞEHİR(MHA) Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik ile aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına bir sözleşme dönemi içinde verilen ihtar puanlarının yüz puana ulaşması hâlinde sözleşmesinin vali tarafından sona erdirileceğine dair hükümdeki yüz puan şartı iki yüz puana çıkartıldı. Buna göre iki yıllık sözleşme dönemi içerisinde iki yüz ihtar puanı alanların sözleşmesi feshedilecektir. Yayımlanan yönetmelikte mali yıl başladıktan sonra sözleşme imzalayan aile hekimliği çalışanlarının ihtar puanının da ne şekilde hesaplanacağı açıklandı.

Buna göre kalan sürelerinin iki yıllık süreye oranının iki yüz ile çarpımı sonucu bulunacak ihtar puanına ulaşmaları halinde sözleşmeleri feshedilecek.

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Resmi Gazete’de yayınlanan bu değişikliğin olumlu bir adım olduğunu fakat sözleşme feshinin 100 puandan 200 puana çıkarılmasının beklentileri karşılamadığını vurguladı.

Gündüzpolat, bu değişikle birlikte aile hekimliği sisteminde oluşan sorunları tekrar hatırlattı ve  aile hekimlerine getirilen nöbet ısrarından vazgeçilmesini, aile hekimliği sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. 

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, “Aile hekimlerimiz nöbet uygulaması ve buna bağlı olarak ihtar puanı ile sistemden soğutulmaktadır. Bugün yapılan değişiklik yeterli değildir ve ceza sistemi ortadan kalkmalıdır. Bu ısrardan vazgeçilmelidir. Ayrıca, aile hekimliği sistemi, eksikleri de gözden geçirilerek, konunun bütün taraflarının içinde yer alacağı platformda yeniden düzenlenmelidir” şeklinde konuştu.