Dünya Sağlık Örgütü; yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık,  şeker  hastalığı ve  bazı  kanser  türlerinden korunmak amacıyla  tüketilmesi  gereken  tuz miktarını günde 5 gram (tepeleme bir çay kaşığı veya silme bir tatlı kaşığı) olarak önermektedir. Bu miktar   yemeklere   tuz   eklenmeden   doğal   olarak   günlük   tüketilen   yiyecek   ve   içeceklerle sağlanmakta.
Ülkemizde Türkiye Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin 2012 yılında yaptığı çalışmaya göre kişi başına günde 15 gram tuz tüketildiği bulunmuştur. Bu miktar günlük alınması gereken tuzun yaklaşık  üç  katına  karşılık  gelmektedir.  Bakanlığımız  tarafından  Kasım  2011  yılından  bu  yana “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılma Programı yürütülmekte.
Dünyada tuzla ilgili çalışmalar yürüten   “World Action on Salt and Health (WASH)” Kuruluşunca “Tuza Dikkat Haftası”nın;   bu yıl 20-26 Mart 2017 tarihleri arasında olması kararı alınmış, tema olarak da "Gizli Tuz Tüketimi: unutulan tehlike’’ belirlendi. Yediğimiz tuzun büyük bir kısmı satın aldığımız hazır gıdaların içinde gizlidir. Gıdaların etiketlerini kontrol edin ve daha az tuz tüketimi için tercihlerinizi değiştirin. Bunun için #dahaaztuztüketin" etiketi kullanılmakta.
Söz konusu program kapsamında fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik kamuda farkındalık oluşturulması ve bilgilendirme yapılması amacıyla Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi tarafından planlanan yürüyüş etkinliği planlandı. 
Acıgöl Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi personelleri yürüyüşü gerçekleştirdi. Toplum Sağlığı Merkezi önünden başlanarak Acıgöl Ziraat Bankası önüne kadar pankart açılarak yürüyüş yapılmış olup halka afiş ve broşür dağıtımı yapıldı.