Göz Sağlığı İhmale Gelmez

NEVŞEHİR(MHA) Havaların ısınmasıyla birlikte Vatandaşların güneş gözlüğüne yönelik talepleri de arttı. Göz sağlığının ihmale gelmeyeceğine dikkat çeken Uzmanlar güneş gözlüğü seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekiyor.

Bahar ayları ile birlikte doğada polen sirkülasyonunun artması nedeniyle genel olarak İnsanların büyük bir bölümünde gözde polen alerjisi rahatsızlığının arttığına dikkat çeken Zafer Taşezer, Polen rahatsızlıklarına karşın Vatandaşların güneş gözlüğü kullanımına dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Gerek güneş ışınlarından gerekse polen alerjisinden korunmak isteyen Vatandaşların mutlaka sertifikalı ve göz sağlığına uygun kaliteli güneş gözlüğü kullanmalarını tavsiye eden Zafer Taşezer, piyasada ucuzluk mağazalarında katılan güneş gözlüklerine Vatandaşların itibar etmemelerini, kalitesiz ve göz sağlığına son derece zararlı bu gözlüklerin ileride ciddi göz sağlığı sorunlarına da neden olabildiğine değindi.

Güneş gözlüğü alırken Vatandaşların öncelikle gözlüğün markasına, gözlüğün üzerinde C ambleminin bulunmasına, Polorize olmasına dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Taşezer, güneş gözlüklerinde en önemli hususlardan birinin de gözlük camlarının CR denilen Standartlara uygun olmasının da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kaliteli ve sertifikalı her gözlüğün başlarda biraz pahalı gibi görünse de göz sağlığı açısından son derece önemli olduğuna değinen Zafer Taşezer, 100 TL ile 1000 TL arasında değişen fiyatlarla gözlükçülerde satışa sunulan güneş gözlükleri sayesinde hem güneşin zararlı ışınlarından hem de bahar aylarında özellikle insanlarımızda göz sağlığını olumsuz etkileyen Polen rahatsızlıklarından korunmanın mümkün olacağını söyledi.