Nevşehir  Diyaliz Merkezleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu ilimiz diyaliz hizmet bölgelerindeki cihaz artırımı ihtiyaçlarını değerlendirmek üzere toplanmış ve Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmeliğin 21.maddesine göre ilimizdeki faaliyette olan diyaliz merkezlerindeki hasta sayılarının artmasına paralel olarak cihaz arttırma talepleri ilgili Yönetmelik maddesinde belirtilen kriterler esas alınarak değerlendirildi.

I.Bölgede (Nevşehir Devlet Hastanesi Diyaliz Birimi. Özel FMC Kapadokya Diyaliz Merkezi) hepatitli hastalar ve cihazlar ayrı tutularak yapılan değerlendirme de diyaliz merkezlerinin toplam hasta sayısı 190.cihaz sayısı 40 olup; hasta sayısı/cihaz sayısı oranı 4.75 dir.
Bu durumda birinci bölgede Cihaz Artırımının Uygun Olduğu tespit edildi. İlimizdeki Diyaliz Merkezleri, mezkûr Yönetmeliğin 21. Maddesi (b) bendi gereği Komisyon ilanını takiben otuz gün içerisinde cihaz artırım taleplerini Müdürlüğümüze bildirecek, Müdürlükte bu talepleri başvuru bitiminden sonra otuz gün içinde Yönetmelik kapsamında değerlendirecek. Bir bölgede birden fazla merkez cihaz artırım başvurusunda bulunması durumunda Yönetmeliğin 21. Maddesinin (c) bendinde belirtilen öncelik sıralamasına göre yapılacak.