NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Eczacılar Odası Başkanı Tansu Dörtkol, 40. Dönem Merkez Heyeti’nin ikinci Başkanlar Danışma Kurulu Toplantısına katıldı.  

Toplantının açılış konuşmasını yapan TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Sosyal Güvenlik Kurumu Protokol görüşmelerinin devam ettiğini dile getirerek toplantı konusu hakkında bilgi verdi. 31 Mart’ta sona erecek Sosyal Güvenlik Kurumu Protokolü ve Şubat ayı başında yayınlanan Genel Sağlık Sigortası Alternatif Geri Ödeme Yönetmeliği, İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu’nun çalışma usul ve esaslarında değişiklik yapan yönetmelikleri de toplantının konusu oldu.

Ecz. Erdoğan Çolak’tan sonra TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılacak protokol görüşmeleriyle ilgili Eczacı Odası Başkanları’na ayrıntılı bir sunum yaptı.

Ecz. Arman Üney’in sunumundan sonra söz alan Eczacı Odası Başkanları toplantı konularıyla ilgili fikir ve önerilerini dile getirdiler. Özellikle SGK Protokolü’nden beklentileri ve yaptıkları üye toplantılarının sonuçlarını aktaran Oda başkanları, Protokol’ün mutlaka eczacıyı rahatlatacak ekonomik kazanımlarla sonuçlanması gerektiğinin altını çizdiler.