Hastalar tarafından da tercih edilen ve varis tedavisinde güncel bir tedavi metodu olan endovenöz lazer ve endovenöz radyofrekans  yöntemleri ile varis tedavisi Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Cüneyt Çiçek tarafından Dr. İ. Şevki  Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesinde başarı ile uygulanmaktadır.     

         Hastanemizde pek çok hastanın sağlığına kavuşmasına neden olan bu  yöntemle ilgili olarak Çiçek Şunları söyledi : ‘’ Tüm dünyada olduğu gibi bizdede minimal invaziv cerrahi tercih edilmektedir. Son 1 yıl içerisinde çok sayıda varis hastamıza lazer ve radyofrekans  tedavisi uygulandı. 

      Operasyon sonrası hastalarımızın memnuniyeti bizi çok mutlu etti. Klasik cerrahiye kıyasla  bir çok avantajları olan gerek lazer ve gerekse radyofrekans ile varis tedavisini hastanemizde başarı ile uygulamaktayız. Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok  popüler olan  tedavi yöntemleridir. Her iki işlem de eskiden klasik cerrahi tedavi gerektiren büyük varislerin hemen hemen hepsine kolaylıkla uygulanabilmektedir.

          Bu iki yöntemin önemli avantajları vardır. Öncelikle cerrahi ameliyatın aksine, genel anestezi ya da belden iğne ile uyuşturma yapılmaz, işlemler lokal anestezi ile yapılır. İşlem sonrası hastanın hareketlerinde herhangi bir kısıtlama gerekmemektedi. Hasta hızlı bir şekilde normal hayatına dönebilir. Bu işlemlerin başarı oranı çok yüksektir. Bu avantajları nedeniyle, endovenöz lazer ve radyofrekans tedavileri hem  doktorlar hemde  hastalar tarafından büyük oranda kabul görmüştür." dedi

Lazer veya radyofrekans ile  varis tedavisinin önemli avantajları ;

1.Tedavi süresi daha kısadır

2.%98 başarı oranı vardır.

3.Şikayetler hızla düzelir.

4.İşlem sonrası işe, sosyal yaşama ve spora dönüş çok daha hızlıdır.

5.Genel anestezi gerekmez.

6.Yara izi çok azdır veya hiç kalmaz.

7.Enfeksiyon ve ameliyat sonrası ağrı daha izlenir