Kızlık zarının herhangi bir şekilde bozulmuş olduğunu düşünen genç kızlar için kâbus dolu günler başlamıştır. Bu kâbustan kurtulmanın kızlık zarının yırtılıp yırtılmadığını anlamanın tek yolu bir jinekoloğa gitmeniz ve muayene olmanızdır. Doktorunuz size kızlık zarının zarar görüp görmediğini söyleyecektir eğer kızlık zarı yırtılmış ise üzülmenize gerek yok çünkü artık kızlık zarı tamir edilmektedir. Jinekoloğunuz basit bir cerrahi müdahale ile kızlık zarını dikmekte ve sizde ilk gecenizi kanama olacağı için rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Doktorunuzdan istemeniz gereken şey kanamanın olacağının garantisidir. Aslında kızlı kzarı tekrar dikilemez ama bunun yerine özellikle flep denilen yöntemle yapılan bir müdahale ile cinsel ilişkiye girildiğinde kanama olması sağlanmaktadır. Ankara kızlık zarı dikimi ile ilk gece kâbusunuz bitmektedir.
                Kürtaj gebeliğin sonlandırılması olmakta ve gebeliğini sonlandırmak isteyen kadınlar bunu yasal süre olan 10. Haftaya kadar yaptırmaları gerekmektedir. Kürtaj rahim içinin temizlenmesi anlamına gelmekte olduğu için şiddetli kanaması olan kadınlarda ve rahim içinin temizlenmesi gerektiği durumlarda da yapılmaktadır. Hastanın psikolojisi düşünülerek genel anestezi altında da yapılabilir ve böylece hiçbir şey hatırlamaması sağlanır. Kürtaj fiyatları Ankara  aslında genel anestezi kürtaj için yeterli olacaktır. Kürtaj sırasında hasta jinekolojik muayene masasına yatırılır ve uygun pozisyonu alması sağlandıktan sonra özel ilaçlarla ve aletlerle rahim ağzı genişletilerek aspirasyon ya da küret yöntemiyle rahim içi boşaltılır. Rahim içinde hiçbir kalıntı kalmamasına dikkat edilmelidir.
                Son derce hijyenik bir ortam da steril aletler yardımıyla yapılması gereken bir cerrahi müdahale olan kürtajı deneyimli bir jinekolog yapmalıdır. Ankara kürtaj fiyatları sabit olmamakta ve sağlık hizmeti verilen kuruma göre değişmektedir. Kürtajın yapıldığı kurumun kaliteli bir sağlık hizmeti vermesine dikkat etmeniz kürtaj sırasında enfeksiyon kapma riskini ortadan kaldıracaktır. Kürtaj sırasında hastaya anestezi verileceği için hasta en az 6 saattir aç olmalıdır. Kürtaj sonrasında hasta yanında bulunan refakatçisi ile birlikte evine gitmeli, kesinlikle araba kullanmamalıdır. İlk birkaç gün enfeksiyon riskine karşı havuza girilmemeli, cinsel ilişkiye girilmemeli, tampon kullanılmamalıdır. Ayrıntılı bilgi almak ve hekime ulaşmak için http://www.esracabukcomert.com/kizlik-zari-dikimi/ adresini kullanabilirsiniz.