Düzenli Fiziksel aktivitenin yaşamın her döneminde sağlık için son derece önemli olduğu mesajının verilmesi ve toplumda fiziksel aktivitenin sağlık üzerine etkisi hakkında duyarlılık kazandırılması için 3-4 Ekim tarihlerinde tüm dünyada geniş etkinliklerle “Dünya Yürüyüş Günü” kutlanmakta.
Sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesi, obezitenin azaltılması, fiziksel aktivitenin ve farkındalık düzeyinin oluşturulması amacıyla “ 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Müdür Yardımcısı Dr. Tarık Akbaş, İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Yeliz Savcı’nın, katkı ve katılımları ile  3 Ekim 2017 Salı günü saat 08:30-10:00 arasında Damat İbrahim Paşa Spor Kompleksi 3 Nolu Çim Sahada  “Sağlık için Her Gün On Bin Adım” yürüyüşü organize edildi.
“Her Gün On Bin Adım” yürüyüşüne sağlık yöneticileri Dr. Hakan Öcal, Muhammet Çömçe, Op. Dr. Erkut Bayram, Dt. Levent Soysaldı, Mustafa Güçlü, Müdürlük sağlık çalışanları, diğer kurum amirleri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu, Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahi Evran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Nevşehir Lisesi öğrencileri katıldı.
Yürüyüşte öğrencilere Şube Müdürü Yeliz Savcı tarafından Obeziteye karşı mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ile birlikte düzenli fiziksel aktivitenin önemi vurgulandı. Sağlıklı yaşam aracında bilgilendirme videoları yayınlanmış, “Her Gün On Bin Adım” sticker ve broşür dağıtılmış olup, yürüyüş etkinliği su ve süt ikramı ile son buldu.
Yağmurda yürüdüler...