Nevşehir Eczacılar odası başkanlığı, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlendiği İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği tüm Kamu Kurumları ile 50'den az çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan özel iş yerleri 01 Temmuz 2016 tarihi itibari ile ilgili yasa ve bağlı yönetmeliklerden sorumlu tutulacağı konusunda ilimiz eczacılarını bilgilendirdi.
Konuya ilişkin açıklamada; “İlgili mevzuat gereği; 10 veya daha fazla çalışanı bulunan eczanelerin bir Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) ile anlaşarak bu hizmeti alma zorunlulukları bulunmaktadır.
10 kişiden az eleman çalıştıran eczanelerde ise; gerekli şartları yerine getirmeleri koşulu ile eczacılarımız işe giriş ve periyodik muayeneler hariçiş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yapabilmekte veya Bir OSGB ile anlaşarak bu hizmeti dışarıdan alabilmektedirler. 
Eczanelerindeki iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendisi yürütmek isteyen eczacılarımızın; 29.06.2015 tarih ve 29401 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "İşyerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin" Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü gereği hazırlanan İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programı'na katılarak sertifika almaya hak kazanmaları ve İSG-KÂTİP sistemine internet üzerinden elektronik olarak kendi kayıtlarını yapmaları gerekmektedir. Konu hakkında bilgilendirme 03.06.2016 tarih 3013 sayılı yazımız ile Bölge Eczacı Odalarımıza duyurulmuştur. Eğitim alan işveren veya işveren vekillerinin üstleneceği iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri işe giriş ve periyodik muayeneler ile tetkikleri kapsamaz. Belirtilen bu hizmetleri işyeri hekiminden alabileceği gibi, kamu sağlık hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de alabilir. 
İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini bir OSGB ile anlaşarak dışarıdan hizmet satın alımı yolu ile almak isteyen eczacılarımız için; Birliğimiz tarafından ilgili firmalarla görüşmeler yapılmış olup, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine ilişkin yasal yükümlülüklerin tümüyle sağlanması amacıyla KABİN OSGB ile anlaşmaya varılmıştır. Kabin OSG ile anlaşmaya varılan hizmet sunum çerçevesi ve ücret çizelgesi şu şekildedir; 
Çalışan sayısı 1-9 olan eczaneler için; 6331 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Yasası ve bu yasayla ilgili tüm yönetmelik ve tebliğler kapsamındaki İş Güvenliği Uzmanlığı hizmetlerini verecektir.
İşyeri Hekiminin Vereceği Hizmetler; eczaneler her çalışanı için sağlık taramalarını (göz muayenesi, Akciğer Grafisi, Hepatit B, Hemogram, Tam İdrar Tahlili, Solunum Fonksiyonu Testi, Kan Grubu Kartı) yaptıracak, sağlık taramalarını tamamlayan eczane Kabin OSGB ye bildirdikten sonra o eczaneye İşyeri Hekimi ataması yapılacaktır. İşyeri Hekimi bu tahlilleri değerlendirip fiziki muayene de yaparak çalışanların yasal zorunluluk içeren "İşe Giriş Muayene Formları" nı dolduracak. 
1-9 Çalışanı olan eczaneler için birinci yıl hizmet fiyat çizelgesi (KDV dahil değildir.)
1 çalışanı olan eczaneler için 35 TL/AY
2 çalışanı olan eczaneler için 50 TL/AY
3 çalışanı olan eczaneler için 60 TL/AY
4 çalışanı olan eczaneler için 70 TL/AY
5 çalışanı olan eczaneler için 79 TL/AY
6 çalışanı olan eczaneler için 84 TL/AY
7 çalışanı olan eczaneler için 89 TL/AY
8 çalışanı olan eczaneler için 94 TL/AY
9 çalışanı olan eczaneler için 99 TL/AY  
Çalışan sayısı 10 kişi ve üzerinde olan eczaneler için;
6331 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Yasası ve bu yasayla ilgili tüm yönetmelik ve tebliğler kapsamındaki İş Güvenliği Uzmanlığı hizmetlerini verecektir. İşyeri Hekiminin Vereceği Hizmetler kapsamında; 6331 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Yasası ve bu yasayla ilgili tüm yönetmelik ve tebliğler kapsamındaki İşyeri Hekimliği hizmetlerini verecektir. Bu eczaneler 20.07.2013'te yayınlanan İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personellerinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında çıkan Yönetmelikten sorumludurlar. Bu yönetmeliğe göre az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde işyeri hekimi çalışan başına ayda en az 5 dakika işyerinde bulunmak zorundadır. 
10 ve daha fazla çalışanı olan eczaneler için birinci yıl hizmet fiyat çizelgesi Kişi Başı 15 TL(KDV dahil değildir.)
10 çalışanı olan eczaneler için 150 TL/AY
11 çalışanı olan eczaneler için 165 TL/AY
12 çalışanı olan eczaneler için 180 TL/AY
13 çalışanı olan eczaneler için 195 TL/AY
14 çalışanı olan eczaneler için 210 TL/AY
15 çalışanı olan eczaneler için 225 TL/AY 
Söz konusu yasa ve bağlı yönetmeliklerden 01 Temmuz 2016 tarihi itibari ile eczanelerinde sorumlu tutulacağı konusunun göz önünde bulundurularak, Kabin OSGB aracılığı ile bu hizmetleri sağlamak isteyen Bölge Eczacı Odalarımızın başvuru adımları ve taleplerin toplanması süreçleri ile ilgili bilgi almak üzere aşağıda iletişim bilgileri verilen firma yetkilisi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.