NEVŞEHİR(MHA) Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube başkanlığının geleneksel hale getirdiği yurt genelindeki geziler bu yıl da sürecek.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Sinop- Kastamonu-Safranbolu-Amasra-Bartın ve Bolu güzergahında düzenlenecek gezi Programının bu yıl 30 Nisan – 03 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılmasının planlandığını söyledi.

Urgenç gezi programına dair şu bilgileri aktardı; “30 Nisan 2015 günü Saat 22:00 Ease Turizm önünden  Sinop’a hareket ediyoruz. 01 Mayıs 2015 günü Kahvaltımızı alıp muhteşem manzaralarla dolu sahil yolundan Sinop’a varıyoruz. Sinop’ta ilk olarak Türkiye’nin bilinen tek Fiyordu olan, denizin toprağı aşındırarak nehir yatağı gibi karanın içlerine kadar süzülen Hamsilos Fiyorduna hareket. Hamsilos Koyunun eşsiz manzarasını gördükten sonra Sinop şehir merkezine varış.  Kapalı Ceza Evi, Sinop Kalesi gezilerimizin ardından öğle yemeğimizi almak üzere serbest zaman veriyoruz. Öğle yemeğimizin ve çarşıda yapacağımız alışveriş molamızı takiben Kastamonu’ya hareket. Dağ ve orman manzaralı yolumuzun ardından Kastamonu’ya giriş yapıyoruz. Panoramik şehir turumuzun ardından kurtuluş savaşı yıllarında büyük bir özveride bulunarak üstün bir mücadele sergileyen Şerife Bacı Anıtını ziyaret ediyoruz ve sonrasında Safranbolu ya hareket ediyoruz. İlk olarak yolumuz üzerinde bulunan Yörük Köyü’nü geziyoruz.Tarihi Çamaşırhane ve Kasım Sipahioğlu Konağı gezilerimizin ardından Safranbolu’ya hareket ediyoruz. Cumbalı Evleri ve Tarihi konakları ile bizi karşılayan Safranbolu’ya varıyoruz. Kısa bir şehir turumuzun ardından Hıdırlık Tepesi’nden şehri kuş bakışı seyrediyoruz ve geçmişe yolculuğumuza başlıyoruz. İlk olarak Hıdırlık Tepesinden şehre kuş bakışı bakıyoruz ve kısa bir yürüyüş sonrasında Müze haline getirilen Kaymakamlar Evi’ni geziyoruz. Yine tarihi şehir içerisinde yapacağımız yürüyüş ile birlikte Güneş Saati, Cinci Han, Tarihi Arasta Çarşısı görülecek yerler arasında. Arasta Çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Yöresel bez, ahşap eşyalardan ve Safranbolu’ya özel Safranlı Lokumlardan satın alabilirsiniz. Alışveriş ve gezilerimizin ardından Konaklama yapacağımız Safranbolu ‘daki otelimize hareket ediyoruz. Otelimize varış, odalara yerleşme ve akşam yemeğimiz otelimizde. 02 Mayıs 2015 günü

Sabah 07.00’da uyanmamızın ardından kahvaltımızı alıyoruz ve saat 08.30 da otelimizden ayrılıyoruz. Yeşil ve mavinin bin bir tonları ile bezeli Amasra’ya merhaba diyoruz. Bakacak Tepesinden şehre kuş bakışı bakacağız, buradan muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Fatih Sultan Mehmet’in şehri fethetmek üzere geldiğinde, gördüğü güzellik karşısında adeta büyülenip Lala’sına Çeşmi Cihan Bumu Ola (Dünyanın Gözü)dediği bu şirin sahil kentinde alacağımız ekstra öğle yemeğimizin ardından gezilerimizi tamamlayıp Bartına hareket ediyoruz. Konaklama yapacağımız Otel’e varış, odalarımıza yerleştikten sonra alacağımız akşam yemeğimiz sonrasında  dinlenme…konaklama Bartın Otelimizde. 03 Mayıs 2015

Sabah alacağımız kahvaltımızın ardından Bolu ya hareket. Gölcük Gölü gezimizi yaptıktan sonra tekrar kısa bir dinlenme serbest zaman veriyoruz. Dünya’nın cennet köşelerinden bir yer olan Abant’a hareket ediyoruz. Doğa yürüyüşleri, bisiklet ve fayton turları yaparak serbest zamanınızı değerlendirebilirsiniz. Nevşehir ‘e hareket”