Kapadokya'da faaliyet gösteren Göktürk Balon (Skyway Balloons) Personeli lösemi hastalarına umut olmak üzere kök hücre için kan bağışında bulundu.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya'nın sıcak hava balonculuğunda faaliyet gösteren Göktürk Balon (Skyway Balloons) firmasında çalışan yaklaşık 20 kişilik personel Türk Kızılayı Nevşehir Şubesine giderek kan ve kök hücre bağışında bulundu. 

FİB Haber Merkezi olarak, Kan Ve Kök Hücre bağışında bulunan Göktürk Balon çalışanları İbrahim Bilge, Emrah Özkürkçü, Ugur Yargı, Mete Seçen, Berkay Kopartan ,Enver Bozkuş ,Kemal İpek, Barış Turan, Mustafa Baytatlı, Oruç Bıyıklı, İbrahim Özdemir, Murat Zerey ile firma yetkilileri Sevim Banu Katrancı Ve İbrahim Alper Katrancı'ya böylesine anlamlı bir çalışmaya imza attıklarından dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz.

Göktürk Balon (Skyway Balloons) Firma Müdürü Birol Özdemircan; Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz 'yaşatmak' için herkes kan ve kök hücre bağışı yapsın çağrısında bulundu.

Toplumda kan ve kök hücre bağışının yaygınlaştırılmasına öncülük yapmak istediklerini ifade eden Birol Özdemircan; "Biz halkımızı bu farkındalığa destek vermeye davet ediyoruz. Bağışladığımız kan ve kök hücreler umarım birilerine hayat verir. Yapılan bağış çok önemli. Dolayısıyla bu çağrıya başta Nevşehirliler olmak üzere herkesin destek vermesi gerekiyor. İnsanlar bu hayır işinde yarışsın istiyoruz. Vatanımıza değil kanımız, kök hücremiz de feda olsun."

KÖK HÜCRE VE KAN BAĞIŞI

Kızılay ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan "Kök Hücre Protokolü" kapsamında, kök hücre bağışçılarından alınan bir tüp kan, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği merkez laboratuvarlara gönderilerek,  "Doku Tipleme Testleri"ne tabi tutuluyor. Testlerden sonra lösemi hastalarına ilik nakli yapılabilmesi için hazırlanan bağışçı veri tabanına kaydediliyor.

Veri tabanında kayıtlı bağışçılardan herhangi birinin doku tipleme testleri, kemik iliği nakli bekleyen bir hastayla uyuştuğunda, bağışçıya ulaşılarak kemik iliğinin alınması için davet yapılıyor.

Kemik iliği nakli, kan hücrelerinin yapımını sağlayan ana kök hücrelerinin, kök hücre bağışçısı bireyden alınarak hasta kişiye nakil edilmesiyle gerçekleştiriliyor. Böylece lösemi hastası bir bireyde normal kan yapımı sağlanmış oluyor.