Nevşehir Sağlık Müdürlüğü mevsim geçişlerinde önemli bir rahatsızlık haline gelen grip hastalığı konusunda hem çalışanlarını, hem de halkı bilinçlendirdi.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Grip, influenza virüsünün neden olduğu ve genellikle her yıl kış ve bahar aylarında görülmesi nedeni ile mevsimsel grip hastalığı olarak adlandırılan bir hastalıktır. İnfluenza virüsünün A, B ve C olarak üç tipi ve çok sayıda alt tipi vardır. İnfluenza A ve B insanlarda hastalığa sıklıkla neden olan tiplerdir. Tip A bütün yaş gruplarında orta ve şiddetli derecede hastalığa neden olur ve salgınlar yapabilir. Tip B de hastalığa neden olur ancak büyük salgınlar yapmaz ve daha hafif seyreder. Hastalık, hastaların öksürük veya aksırık sonucu etrafa saçtığı damlacıkların solunması veya bu damlacıkların bulaştığı yüzeylere temas edildikten sonra ellerin ağız, burun veya göze sürülmesi ile bulaşır.  
İçinde bulunduğumuz haftalarda grip vakaları görülmeye başlanmıştır.  En sık tespit edilen virüsler İnfluenza A(H1N1) ve A(H3N2) alt tipleridir. 2009 yılında pandemiye neden olan ve domuz gribi olarak adlandırılan İnfluenza A(H1N1) 2009 yılından beri her yıl dolaşımda olması nedeniyle mevsimsel grip etkenleri arasında yer almıştır. Her iki influenza virüsü mevsimsel virüsler olup hastalığın sağlıklı kişilere bulaşması, vakaların ağırlık derecesi ve ölüm hızları genel grip epidemiyolojisi ile uyumludur. Bu etkenlerin neden olduğu enfeksiyonlarda mevsimsel grip hastalığına karşı alınması gereken önlemler yeterli olmaktadır. Ambulansta hastanın bulunduğu bölüm ile diğer bölmenin arasındaki cam kapalı tutulur. Sağlık personeli İnfluenza hastalığından korunmak için aşı olmalıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de grip vakalarının artmasına bağlı olarak sağlık kurumlarına başvuruların ve hastaneye yatışların artması beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.