Sağlık-Sen Genel Kurulu Yapıldı Gündüzpolat ve Yönetimi Yeniden Görevde

NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanlığında 3. Olağan genel kurul yapıldı. Genel Kurula tek liste halinde giren Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat ve beraberindeki yönetim yeniden göreve seçildi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Sağlık-Sen Nevşehir Şubesinin 3. Olağan genel kurul toplantısına Sağlık-Sen Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek’in yanı sıra, Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı M. Faruk Doğan, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Tezel, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmut Aydın ve Sağlık-Sen Üyeleri katıldı.

Genel Kurul Divanı başkanlığına Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek’in seçilmesi ve divanın oluşturulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden genel kurulda konuşan Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, kendi hizmet binasına ve kendi hizmet aracına sahip bulunan ve her geçen gün üye sayısı artan Sağlık-Sen Nevşehir Ailesinin yeni dönemde de hizmetinde olacaklarına dikkat çekti.

Görevde bulundukları süre içerisinde yaptıkları çalışmalara değinen Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, “Göreve geldiğimizde 819 olan sendika üyesi sayımızı 4061 sayısına ulaştırdık. Üyelerimize sendika logomuzun bulunduğu çanta dağıtımında bulunduk. Sendikamıza ait hizmet binası ve hizmet aracı aldık. İlçelerde yemekli istişare toplantılarında bulunarak ilçelerimizdeki sağlık çalışanlarımızın sorunlarını bire bir dinledik. Üyelerimizin özlük, sosyal haklarını korumak amaçlı çalışmalarda bulunduk. Bu konuda yaptığımız açıklamalarla ilimiz gündeminde hep yer aldık. Düzenli olarak il divan toplantılarımızı gerçekleştirdik. Üyelerimizin mutlu ve hüzünlü günlerinde hep yanlarında olduk. Üyelerimizin iş stresinden uzaklaşması ve aileleriyle birlikte gönüllerince birkaç geçirmeleri amacıyla Akdeniz, Karadeniz ve Çanakkale gezileri düzenledik. Nevşehir’in en uç noktalarındaki sağlık evlerine kadar ziyaretlerde bulunarak buralarda görev yapan fedakar sağlık çalışanlarımızın da hep sorunları dinlemeye gayret ettik. 112 İstasyonlarımızdaki sorunları bire bir tespit ederek bu sorunların çözümü adına 112 Acil servislerimizin bazı ihtiyaçlarını sendikamız tarafından karşıladık. Nevşehir’de Memur-Sen ve Milli İrade Platformunun miting ve açıklamalarına katılarak Milli İradeye sahip çıktık. Üyelerimizin de katkılarıyla ramazan aylarında fakir ve dar gelirlilere yardımlarda bulunduk. İlimize gelen ve ilimizden başka illere gelen sağlık çalışanlarının başta konaklama sorunları olmak üzere hemen hemen bütün sorunlarının çözümüne katkı sağladık. Döner sermaye komisyonlarında etkin rol alarak üyelerimizin haklarını savunduk. Milletvekillerimizi, belediye başkanımızı zaman zaman ziyaret ederek sağlık çalışanlarımızın ve üyelerimizin sorunlarını kendilerine bire bir aktardık. SMS sistemini devreye sokarak üyelerimizi yakından ilgilendiren konularla ilgili onları bilgilendirmeye gayret sarf ettik” diye konuştu.

Sağlık-Sen’in Türkiye’nin en güçlü Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Nevşehir’de kendi hizmet binası ve hizmet aracına sahip olup, üyeleriyle iç içe bulunan bir yönetimin görev başında olmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in il dışındaki bir programa katılması dolayısıyla genel kurula katılamadığına dikkat çekerken, Nevşehir Belediyesinin de ilimizdeki sağlık hizmetlerine katkı sağlamaya devam edeceğine değindi.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Seçen, son dönemde Nevşehir Devlet Hastanesi ve kompleksinde yapılan yatırımların ilimiz sağlık sektörüne ciddi bir yatırım olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

Yönetim ve Denetim kurulu raporlarının yanı sıra mali raporların okunup ibraz edilmesinin ardından oy kullanımına geçildi.

Yapılan genel kurul sonrasında Sağlık-Sen’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Hakan Gündüzpolat (Başkan),  Ersin Kul (Şube Başkan Vekili) Yusuf Sevim (Şube Başkan Yardımcısı Mali İşlerden Sorumlu) Sebahattin Çağlar (Şube Başkan Yardımcısı Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu), Adem Öztürk (Şube Başkan Yardımcısı Teşkilatlanmadan Sorumlu), Hanefi Topraktaş (Şube Başkan Yardımcısı Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu), Hüseyin Aka (Şube Başkan Yardımcısı Sosyal İşlerden Sorumlu).