182'yi arayıp Hastanemizden Seçtiğiniz Doktorumuza Randevu alabilirsiniz! 
Nevşehir Devlet hastanesinden sıra beklemeden doktor randevusu almanın en kolay yolu : Beklemeyin, hemen Alo 182'yi arayın.

Poliklinik Muayene Saatleri
     Sabah  
  09:00-12:00

Öğleden sonra
  13:30-16:00


SİZ HASTANEDE BEKLEMEYİN, HASTANE SİZİ BEKLESİN!

Merkezi hekim randevu sistemi (MHRS) ile sıra beklemeden muayene olabilirsiniz. FİB Haber Merkezimizin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet Çömçe şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın randevu alarak muayene olmaları hem kendi sağlıkları açısından hem de sağlık tesislerimizin işleyişi açısından önemlidir. Randevu almadan muayene olan hastalar nedeni ile hem hekimlerimiz hem de bekleyen diğer hastalar mağdur olmakta, zaman ve iş gücü kaybı yaşanmaktadır.

Benzeri mağduriyetlerin yaşanmaması için Sağlık Bakanlığımız tarafından Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) 2012 Mart ayı itibariyle tüm Türkiye' de faaliyete geçirilmiştir. 1 Temmuz 2013 yılı itibarı ile aile hekimleri de sisteme dahil edilerek MHRS'nin uygulama alanı genişletilmiştir.
182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak veya internet ortamı üzerinde yer alan MHRS uygulaması ile Sağlık Bakanlığına ait tüm sağlık tesislerinden randevu alınabilmektedir.
Çağdaş ülke standartlarındaki sağlık hizmetlerinden faydalanabilme konusunda vatandaşa önemli avantajlar sunulmakta. MHRS ile muayene olmak isteyen hastalar, sadece yaşadığı şehirden değil, Türkiye'deki Sağlık Bakanlığına ait tüm sağlık tesislerinden çok hızlı ve çok rahat bir şekilde “istediği” doktordan randevu alabiliyor, dilediği zaman (sistemde seçtiği saat) hastaneye gidebiliyor, sıraya girmeden muayene olabiliyor.  Bu sistemin sadece hastalar üzerinde değil, sağlık personeli üzerinde de olumlu etkisi bulunmaktadır. Hastanede çalışan doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları bu sistem sayesinde vatandaşlarımıza daha rahat ve daha hızlı bir şekilde sağlık hizmeti sunabilmektedir.
Sağlık hizmeti almak isteyen tüm vatandaşlarımızın Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması ile sağlık tesislerimize başvurmasını tavsiye ediyorum”dedi.

ALO182’den Randevu Nasıl Alınır?

182 alo randevuALO182 aranarak;
• Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır.
• ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
• Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.
• Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Hastane randevu sistemi ile vatandaşlara büyük ölçüde kolaylık sağlanmış olundu. Hastane randevu sistemi ile randevu almak bize zamandan tasarruf etmemizi sağlamaktadır. Ayrıca ücretsiz bir şekilde Türkiyenin istediğimiz yerinden dilediğimiz hastanede ve poliklinikten randevu alabilmekteyiz. Hastane randevu sistemi ile hastanelerde daha iyi kaynak planlaması yapılmaktadır. Bu sayede hastaların memnuniyeti artmaktadır. Artık hastane randevu sistemi ile hastalar uzun kuyruklar beklemek zorunda kalmayacaktır. Ayrıca hastane randevu sistemi, hastane randevu merkezinin verileri ile sağlık politikalarının geliştirilmesine yardımcı olmaktadır.