Dr.İ.Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanemiz Kulak Burun Boğaz (KBB) Polikliniği'ne Endoskopi cihazı alındı.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hastanemiz Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yıldırım Tuncer, gelişen teknolojiyle birlikte daha gelişmiş cihazlara ihtiyaç duyulduğunu, hastalara iyi bir hizmet ile doğru teşhisler yapabilmek için hastaneyi çağdaş ve ileri teknolojilerle donatmaya devam ettiklerini belirtti.

 

Başhekim Op.Dr.Yıldırım Tuncer, yakın zamanda hastanemize Böbrek Taşı kırma Cihazı (ESWL) alınarak Nevşehirli halkımızın hizmetine sunulmuştu bugünde bu çalışmalara yeni bir halka daha ekleyerek, KBB Polikliniği bünyesinde hizmete sunulan Endoskopi cihazıyla eksikliklerin birinin daha giderildiğini kaydetti.

 

Konu hakkında bilgisini aldığımız KBB Uzman doktorları  Op. Dr. Ali Değirmenci, Op.Dr.Ahmet Rıza Cevatzade, Op.Dr.Bayram Uğurlu, Op.Dr.Aykut Bozan,  Op.Dr.Onur Sönmez ise yeni alınan endoskopi cihazıyla ilgili şunları söyledi; ''Kliniğimiz nazal endoskopi odasında çeşitli rijit ve fiberoptik endoskoplar ile burun hastalıkları, boğaz hastalıkları, ses bozuklukları ve kulak  hastalıklarının tanısı  ve takibi amacı ile endoskopik muayeneler yapılmaktadır. Hastanemizde burun ve sinüs hastalıklarının tanısında önemli bir yer tutan nazal endoskopi yapılabilmektedir.

 

Sinüs Ameliyatları sonrası bakım ve pansuman da bu birimde gerçekleştirilmektedir. Horlama ve uyku apnesi sendromunun tanısı ve tedavinin şekillendirilmesi içinde fiberoptik nazofaringoskop ile muayene yapılmaktadır.

 

Bu alanlarda yapılacak tanıya büyük kolaylık sağlayan bu endoskopi cihazımızın Hastanemize kurulmasından dolayı hem biz hekimler tarafından hemde hasta tarafından büyük kolaylık sağlayacakdır.denildi.