Doku ve Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Dr.İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi ve Organ Doku Nakli Koordinatörlük Sorumlusu Şenay Karakuş Taşkın tarafından H.Avni İncekara Fen Lisesi'nde 'Organ bağışı konusunda seminer düzenlendi.

 

Doku ve Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Dr. İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi ve Organ Doku Nakli Koordinatörlük Sorumlusu Şenay Karakuş Taşkın tarafından H.Avni İncekara Fen Lisesi'nde 'Organ bağışı konusunda seminer düzenlendi. Okulun Toplantı Salonu'nda yapılan seminere fen lisesi öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Fen Lisesi Öğrencilerine Organ Nakli Anlatıldı…

 

Koordinatör Şenay Karakuş Taşkın, organ bağışının sadece insanlara özgü ulvi bir davranış olduğunu belirterek, " Hayata sizden sonra bırakabileceğiniz en büyük miras organ bağışıdır." dedi. Organ bağışının dini ve sosyal boyutunu da anlatan Taşkın, beyin ölümü ve bitkisel hayat nedir sorularının cevaplarını da aktardı. Seminer sonunda öğrenciler tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı.

 

Okul İdaresi, okullarında düzenlenen programdan dolayı semineri düzenleyenlere teşekkür etti.