Nevşehir de Diş Hekimine Hakaret Suçlamasıyla açılan davada bir şahıs Hapis ve Adli Para Cezası ile cezalandırıldı.

Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezin de çalışan Diş Hekimine hakaret, kamu malına zarar verme, basit tehdit suçlaması ile T.C. Nevşehir 1. Asliye Ceza Mahkemesi de Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/2234 Esas nolu iddianamesi ile yaklaşık  bir yıldır süren kamu davası sonuçlandı. Mahkeme sanığı görevli memura hakaret, kamu malına zarar verme, basit tehdit suçundan suçlu bularak  Hapis  ve Adli Para Cezası ile cezalandırdığı öğrenildi.

Olay yaklaşık bir yıl önce Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde meydana geldi. Hastalarını randevu sistemi ile muayene eden Diş tabibine bir hastasını muayene ederken 40-45 yaşlarındaki bir şahıs muayene polikliniğine girerek içerdeki hastanın tedavisinin uzun sürdüğü gerekçesiyle hekimle tartışmaya başladı. Poliklinik dışına çıkarılan hasta sonra kapalı polikliniğinin kapısını tekmeleyerek, Diş hekimine hakaret, tehdit, kamu malına zarar vermeye başladı. Olay yerine gelen özel güvenliğin müdahalesi ile kişi kontrol altına alındı, Olay yerine çağrılan Polis şüpheli sahsı karakola götürdü. Diş tabibi de hasta hakkında kendisine hakaret ve tehdit ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Yapılan yargılama, sanık savunması, müşteki beyanları, nüfus ve sabıka kaydı ve tüm dosya kapsamına göre; Sanığın üzerine atılı kamu görevlisine hakaret, basit tehdit, kamu malına zarar verme suçlarını işlediği iddiasıyla mahkememizde açılan kamu davasında olay anına dair incelenen görüntü kayıtları, tanıklardan alınan ifadelere dair tutulan tutanak ve müşteki beyanlarının bir bütün olarak değerlendirilmesi sonucunda sanığın üzerine atılı kamu görevlisine hakaret, kamu malına zarar verme, basit tehdit suçlarını işlediğine kanaat getirilerek sanığın mala zarar verme fiili sonucunda sanık hakkın üzerine atıl suçlardan ayrı ayrı mahkumiyetine dair suçlu bulunarak Hapis ve Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.