Düzenli fiziksel aktivitenin bedensel ve zihinsel sağlık üzerindeki önemli etkisinin yeterince anlaşılamaması ve giderek hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuş. Çocukluk çağından itibaren düzenli aktivite alışkanlığı kazandırmak, egzersizi günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek ve en azından her birey için  günlük bedensel aktivite miktarını arttırmak bireysel sağlığımızın korunması ve ileride karşılaşılacak sağlık tehditlerinin azaltılması konusunda oldukça büyük öneme sahip.
Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü il genelinde başlatılan Yürüyüşlerinin bir yenisini de 20 Ağustos 2016 tarihinde Bağlıdere Vadisinde gerçekleştirildi.
Uçhisar - Örencik girişinden girerek yaklaşık 70 kişi ile başlanan 4 bin 100 metrelik yürüyüş yoluna sahip olan vadiyi 1,5 saatte tamamlayarak Göreme Belediyesi bitiş noktasına ulaşıldı. Bisikletli ekip ise vadinin tepeden dolaşan daha geniş bir yol olan ikinci güzergahı kullanarak yarım saatte bitiş noktasına ulaştı.
Halkın, sağlık çalışanlarının, diğer kurum personelleri ve öğrencilerin katıldığı yaklaşık 70 kişinin katıldığı yürüyüşü, sağlıklı bir ara öğün olan süt ve meyve ikramlarında bulunularak tamamlandı.