NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün Ürünlerinin Zararlarının önlenmesi ve Kontrolü hakkında yapılan yeni kanun değişikliğine dikkat çekti.

Yapılan açıklamada; “207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrol Hakkında Kanun Değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’da değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda; Hususi araçların sürücü koltuklarında tütün ürünlerinin tüketilmesi yasaklanmıştır. İhlal tespit edilmesi halinde kişiye idari para cezası uygulanacaktır. (2013 mali yılı için 88 TL dir). Tütün içersin ya da içermesin, tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü ürün

(elektronik sigara, bitkisel nargile vs.) 4207 sayılı Kanunda yapılan değişiklik ile bu Kanun kapsamında tütün ürünü olarak kabul edilmiştir. Dolayısıyla diğer tütün ürünleri gibi 4207 sayılı Kanun hükümlerine tabii olmuştur. Yine 6487 sayılı Kanunun 27.nci maddesi ile 4207 sayılı Kanunun 5.Maddesinin on altıncı fıkrası “Bu maddedeki cezaları gerektiren fiillerin bir yıllık dönemde tekerrürü halinde idari para cezası bir kat, ikinci tekerrürü halinde iki kat artırılarak verilir. Aynı dönemdeki üçüncü tekerrürde de iş yeri on günden bir aya kadar kapatılır.” denildi.