Sağlıklı kilo vermek isteyen kişilerin en çok tercih ettikleri diyetlerin başında yer alan hurma diyeti kısa sürede hızlı bir şekilde zayıflamak isteyen kişilere hitap etmektedir. Hem hızlı kilo vermek hem de sağlıklarını korumak isteyen kişilerin ilk tercihleri arasında yer almayı başaran hurma diyetinin zayıflama alanında diyetisyenler tarafından da oldukça sık kullanılması bu diyete olan ilginin her geçen gün artmasını sağlamaktadır. Göbek Eriten Diyet Arayanlar Kaçırmasın! Özellikle de göbek bölgesinde sorunlar yaşayan ve bu bölgeden zayıflamak isteyen kişilere hitap eden hurma diyetinde adından anlaşılacağı üzere ana besin hurmadır. Kısa sürede sağlıklı kilo vermek isteyen kişilerin reçetelerini eksiksiz uyguladığı Ender Saraç (Ender Saraç Twitter Hesabı : https://twitter.com/haydrendersarac ) diyetleri arasında yer alan bu diyette her öğünde mutlaka hurma tüketilmelidir. Bunun en önemli nedenleri hurmanın tok tutucu özelliğinin bulunması, bağırsakları çalıştırması ve kan şekerini düzenlemesidir. Son derece faydalı olmasının yanı sıra oldukça lezzetli olan hurma meyvesi bol life sahip olduğu için diyette yaşanan kabızlık sorunlarını çözmekte, yüksek miktarda potasyum ve demir barındırdığı içinde metabolizmayı hızlandırmaktadır.
Hurma Diyeti Nasıl Yapılır?
hurma diyeti Hurma diyeti 1 haftada 5 kilo verdiren diyetler arasında yer almakta olup koşulları son derece ağır olan bir diyettir. Çünkü diyet boyunca kişinin ağırlıklı olarak yoğurt ve hurma yemesi gerekir. Bunun yanında mevsim meyveleri de dahil olmak üzere hiçbir şekilde ek bir besin almanıza izin verilmez. Hurma ve yoğurdun yanı sıra bol bol su tüketilmesi önerilir. Hurma Diyeti Tarifi ve Diyet Listesinin Uygulanışı
  • Gün içerisinde sabahtan yatana kadar 21 adet hurma tüketme hakkınız var. Ancak sınır 21 tane yani bundan fazla yemeniz yasak.
  • Yağı alınmış olması şartı ile her öğünde bir kâse olmak üzere günde 3 kase yoğurt yiyebilirsiniz.
  • Sabah, öğle ve akşam olmak üzere her öğünde 7 tane hurma ve 1 kâse yoğurt yiyebiliyorsunuz.
  • Diyet boyunca yeşil çay, bitki çayları ve meyve çayları şekersiz olmak şartı ile içilebilir.
  • Yine diyet boyunca kilo veriş hızını arttırmak amacı ile günlük en az 2,5 litre su içilmelidir.
  • Hurmanın içerisinde yer alan yoğun mineraller sayesinde kendinizi daha zinde hissederken aynı zamanda hurma tok tutucu bir etkiye sahip olduğu için çok fazla açlık krizleri yaşamadan 7 günde 5 kilo verebilirsiniz.
Kaynak : zayıflama.net