Bakanlığımız tarafından yürütülen ‘Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi’ kapsamında il bazlı süreçleri yerinde incelemek, iç kontrol çalışmalarını yerinde değerlendirmek ve teknik destek vermek amacıyla düzenlenen; Ankara, Antalya, Adana, Aksaray, Burdur, Çankırı, Çorum, Hatay, Isparta, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Mersin, Nevşehir, Niğde, Sivas, Osmaniye ve Yozgat illerinden gelen katılımcılarla gerçekleştirilen çalıştayda açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç gerçekleştirdi.

Toplantıya ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Bakanlığımız kamu kaynaklarının optimum derecede kullanılabilmesi adına bir takım hedefler belirleyerek performans kriterleri getirdi. Bizlerin, bu hedeflere ulaşabilmesi açısından iç kontrol sistemi son derece önemli. Bütün kurumlar iç kontrol sisteminin hesap verilebilirlik ve şeffaf yönetimini ortaya koyabilirse ülkemiz çok daha iyi noktalarda olacaktır” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı İç Kontrol Daire Başkanı Abdullah Yusuf Uğuz’da yaptığı konuşma ile ‘İç Kontrol Çalıştayı’ hakkında katılımcılara bilgiler vererek ev sahipliğinden dolayı İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür etti.Konuşmaların ardından başlayan çalıştayda; İç kontrolün tanımı ve amacı, iç kontrol bileşenleri, sorumluluklar, mevzuat, iç kontrol kapsamında Bakanlığımızda ve Başkanlığımızda yapılan çalışmalar, iç kontrol ve iç denetim ilişkisi, birimlerden beklentiler ve İç Kontrol Eylem Planı hususlarında sunumlar gerçekleştirildi.