NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Vural Özçelik, Nevşehir’de en fazla ağız ve diş sağlığı sorunlarının başında dişlerde çürük ve diş eti hastalıklarının olduğunu söyledi.

Bu sorunun sadece Nevşehir’in değil Türkiye genelinin de bir sorunu olduğunu dile getiren Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Vural Özçelik, diş fırçalama alışkanlığının ne yazık ki istenilen seviyeye bir türlü ulaşmadığını belirtti.

Çocuklara da diş fırçalama alışkanlığının verilemediğini ifade eden Özçelik, “Toplum olarak diş fırçalama alışkanlığını bir türlü geliştiremedik. Okullarımızda yeni yeni eğitimlere başladık. Nüfusun yüzde 85’in de her ağızda en az bir çürük var. Ben 25 yıl önce Nevşehir’e atandığımda 1990 yılında bir tarama yaptık. Bütün okullarımızda bu taramayı gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin yüzde 96 sın da en az bir diş çürüğü saptadık. 23 Yıl sonra ancak yüzde 85 lere düşürdük. Peygamberimizin sünneti olan misvak kullanımı da ne yazık ki istenen seviyede değil ilimizde” diye konuştu.