NEVŞEHİR(MHA) İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, geçtiğimiz günlerde Nevşehir Devlet Hastanesinde hizmet kalitesinin artırılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Sağlık-Sen İl Müdürü Turgay Çetin’in eleştirilerine cevap verdi.

Nevşehir Devlet Hastanesinde hemen hemen her konuda kaliteli bir sağlık hizmetinin verildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Çetin’in hizmet kalitesinden ne anladığını sordu.

Hastanenin fiziki yapısı, oda nitelikleri, tıbbi cihaz araç gereçlerinden ve hasta memnuniyetlerinden dolayı herhangi bir sıkıntının söz konusu bulunmadığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Ünlübay, “Sayın Sendika Şube Başkanının devlet hastanemizde verilen sağlık hizmetinin hangi kalitesinden ne anladığını sormak lazım. Hastanemizin fiziki yapısı konusunda herhangi bir sıkıntı yok. Binamız yeni bir bina. Öte yandan hastanemizin odaları oldukça nitelikli bir sağlık hizmetinin verileceği ölçüde. Tıbbi cihazlarımız, araç gereçlerimiz hususunda da sorunumuz yok. Hasta memnuniyeti ayaklı tedavi gören hastalarımızda % 90, yataklı tedavi gören hastalarımızda ise % 95 seviyesinde. Hastanemizin doluluk oranı % 90. Hasta sevkleri konusunda çok ciddi bir sorunumuz bulunmamakla birlikte dışarıdan sevk alıyoruz. Yoğun bakım ünitelerimiz çağın gereksinimine uygun durumda. 36 yataklı yoğun bakım ünitemize dışarı illerden hasta sevkleri alıyoruz” dedi.