Nevşehir Devlet Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Beşiroğlu Kanser Hastalarının Artık Kayseri ve Ankara illerine gitmeden Nevşehir de tedavilerinin yapıldığını söyledi.​
Tıbbi Onkoloji Hizmetleri
Nevşehir Devlet Hastanemizde Tıbbi Onkoloji Polikliniği, Ekim 2015 tarihinden itibaren kanser hastalarımıza hizmet vermeye başlamıştır.Tıbbi Onkoloji onkolojik tedavilerin ilaçla yapılan kısmını tanımlamaktadır.Radyasyon onkolojisi ise radyoterapi (ışın tedavisi) kısmını tanımlamaktadır. İlimizde henüz Radyoterepi cihazı olmadığı için radyoterapi gereken hastalar çevre illerdeki radyasyon onkolojisi doktorlarıyla iletişime geçerek sevk edilmektedir.

Verilen Hizmetler;
Polikliniğimizde tanısı konmuş Kemik İliği Kanseri hariç tüm kanserli hastalarımız için takip ve tedavi hizmetleri verilmektedir. Kanser Hastalarımıza Kemoterapilerini,HormonalTedavilerini,İmmünoterapi dediğimiz yeni çıkan tedavi yöntemi olan bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirecek ilaç tedavilerini, 3 aylık , 6 aylık kemoterapi tedavilerini,  film takiplerini buradan yapabiliyoruz. Bunun dışında hastaların tedaviye bağlı bulantı, kusma gibi yan etkiler şikayetleri olduğu zaman Palyatif Bakım servisimizde yatırıp onların tedavilerini yapıyoruz. Amacımız Kayseri de tedavi alan ve Ankara ya gitmekte olan hastalarımızı Nevşehir Devlet Hastanesi Tıbbi Onkoloji servisinde Kanser hastasının ihtiyacı olan tüm tedavilerini buradagerçekleştirmektir.Kemoterapi Merkezimiz de  Kemoterapi konusunda eğitimli ve deneyimli sağlık personelinin eşliğinde, nezih ve ferah bir mekanda televizyonlarını seyrederken hastalarımız kemoterapi seanslarını tek ve çift kişilik odalarda  tamamlamaktadırlar. Günü birlik bir tedavi uygulanıyor, Sabah gelen hastalarımız öğleden sonra tedavileri olduktan sonra evlerine gönderiyoruz. Beşiroğlu tedavisini yaptığımız kanserler arasında meme kanseri, akciğer kanseri, mide-barsak kanserleri, böbrek-mesane kanserleri, prostat kanseri, pankreas kanseri, safra kesesi ve yolu kanserleri, karaciğer kanserleri, baş-boyun kanseri, yumuşak doku tümörleri, beyin tümörleri, melanom, bazı tiroid kanserleri, testis kanseri, yumurtalık (over), rahim (endometriyum), rahim ağzı (serviks) kanserleri bulunmaktadır.Hastanemizde bu kanserlerin tedavi ve takibi diğer ilgili uzmanlık alanları ile koordineli olarak sürdürülmektedir.” dedi.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe de konu hakkında şu bilgileri verdi  “Önceki yıllarda Onkoloji Hizmetlerinin olmaması nedeniyle yıllardır çok zor şartlar altında başka şehirlere gitmek zorunda kalan hasta ve hasta yakınları yeni başlayan onkoloji hizmetlerimize sahip çıkmıştır. Hastane olarak onkoloji hizmetlerini hak ettiği yere getirmek için büyük gayret içindeyiz. İleriki yıllarda Radyasyon Onkolojisi bölümü ve gerekli radyoterapi cihazları ve PET-CT cihazı temini için çabalarımız devam etmektedir. Gelecekteki hedefimiz halkımızdan gelecek sabır ve destekle beraber gelişmiş bir Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi kurarak her türlü onkoloji hizmetleri için Nevşehir halkının dışa bağımlılığını sıfıra indirmektir.” dedi.

Tıbbi Onkoloji Polikliniğinden Muayene olmak için;
Polikliniğimiz kanser hastalarının takip özelliği nedeniyle hastane poliklinik servislerine randevulu çalışmaktadır. İlk defa gelecek hastalara mümkün olduğunca randevusuz da olsa bakılmaya çalışılmaktadır. Ancak devamlı takipte olan hastalar bir sonraki kontrolü için randevularını almaları gerekmektedir. Randevularınızı mesai saatleri içinde bizzat OnkolojiPolikliniği sekreterliğine başvurarak veya +90 384 228 50 50 numaralı telefondan Tıbbi Onkoloji Poliklinik Sekreterliğinden (Dahili: 3050) bilgi alabilirsiniz. Tıbbi Onkoloji yan dal olduğu için ve  takiplihastalar müracaat ettiğiiçin MHRS den randevu verilmemektedir.