8 Kasım, Alman fizikçi Wilhelm Conrad Röntgen’in 8 Kasım 1895’te X-ışınlarını keşfine istinaden tüm dünyada Dünya Radyoloji Günü Olarak Kutlanmaktadır.  

Kapadokya Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (TGT) programının 2013 yılından beri kutladığı 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü ve 2015 yılından bu yana gerçekleştirilen TGT mezunlar buluşması için dört farklı etkinlik düzenlendi.

8 Kasım günü TGT programı öğretim görevlilerince, toplumu bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan “RADYASYON NEDİR” broşürü TGT programı öğrencileri tarafından Kapadokya Üniversitesi yerleşkesinde ve Nevşehir devlet hastanesinde vatandaşlara dağıtıldı.

11 Kasım akşamı TGT Programı tarafından radyoloji camiası için yemek organizasyonu düzenlendi. Yemeğe, Nevşehir ve Kırşehir’de farklı hastanelerde çalışan radyoloji teknisyenleri, TGT programı öğretim görevlileri, Geçmişten Geleceğe Radyoloji seminerleri için konuşmacı olarak davet edilen Rüstem SEVEN ve Halil ŞEN yanı sıra Türk Radyoloji Derneği (TRD) başkanı Prof Dr. Tamer KAYA katıldı.

12 Kasım günü 5. Geleneksel “GEÇMİŞTEN GELECEĞE RADYOLOJİ” seminerleri etkinliği Kapadokya Üniversitesinin A-1 salonunda gerçekleştirildi.  Okulun öğrencileri ve mezunları yanı sıra Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri’den yaklaşık 25 kişinin dış katılımcı olarak yer aldığı etkinlik 09:30’da Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

Açılış Konuşmalarında, TGT Programı mezunları adına 2016-2017 mezunu Fatih SARIASLAN konuştu. SARIASLAN konuşmasında birçok mezun arkadaşının mezuniyet sonrasında kısa sürede iş bulabildiğini, iş bulamayanların kendilerini geliştirme çabası içinde olduğunu belirterek bu okulda okumanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Öğrencilere seslenerek meslektaş olmanın yanı sıra okuldaş olarak dayanışma içinde olmaları gerektiğini vurgulayan SARIASLAN gelecek yıl mezunlar buluşmasında da bir arada olmayı ümit ettiğini belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen TGT Program Sorumlusu Öğr. Gör. Şaban AKPOLAT, 8 kasım Dünya Radyoloji Günü kutlama etkinlikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Etkinliklerin hazırlanmasında büyük destek sağlayan üniversitemiz kurucu rektör vekili sayın Prof. Dr. Hasan Ali KARASAR başta olmak üzere destek ve emeğini esirgemeyen bütün çalışanlara, öğretim görevlileri ve öğrencilere teşekkür eden AKPOLAT, konuşmasını seminere konuşmacı olarak katılanları salona tanıttı. Etkinlik kapsamında hazırlanan ve A-1 salonunun fuaye alanına asılan posterler için poster sahibi öğrencileri çalışmalarından dolayı kutlayan AKPOLAT bütün öğrencilere seslenerek seminerde kendilerine aktarılacak olan konuların faydalı olacağını umduğunu belirtti.

Türk Radyoloji Derneği başkanı olarak açılış konuşması yapan Prof. Dr. Tamer KAYA, Kapadokya bölgesini çok sevdiğini ve zaman zaman ziyaret ettiğini ancak Kapadokya Üniversitesine ve Üniversitenin yer aldığı Mustafapaşa’ya ilk kez geldiğini ve atmosferden çok etkilendiğini ifade etti. Radyoloji alanında ülkemizdeki en önemli sorunlardan birinin tetkik yoğunluğu olduğunu ve bu yoğunlukla başa çıkabilecek nitelikli personele ihtiyaç duyulduğunu belirten KAYA, Kapadokya Üniversitesinde nitelikli bir eğitimin disiplinli bir şekilde verildiğini görmekten son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Etkinliğe katılarak açılış konuşmasını yapan kurucu rektör vekili Prof. Dr. Hasan Ali KARASAR, radyolojiye yakınlığının hastalandığında kendisinden istenen radyolojik tetkiklerden ibaret olduğunu ancak bu tetkiklerin nitelikli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak olan radyoloji teknikerlerinin yetişmesinde üniversite olarak her türlü desteği vermeye çalıştıklarını ifade etti. Okulumuz öğrencileri yanı sıra mezunların ve dış katılımcılarında seminerleri takip etmesinden memnuniyetini dile getiren KARASAR sunum yapacak olan tüm konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür etti.
Geçmişten Geleceğe Radyoloji seminerleri üç oturum halinde gerçekleştirildi. 
Oturum Başkanlığını Öğr. Gör. Gürdoğan AYDIN’ın yaptığı birinci oturumda:
Öğr. Gör. Ercan TÜRERER Wilhelm Conrad RÖNTGEN’in X-Işınlarını keşfine ilişkin video sunum gerçekleştirdi. Ardından, Türkiye’de radyoloji teknisyeni yetiştiren ilk okul olan Yenişehir Sağlık Koleji mezunlarından teknisyen – eğitimci Halil ŞEN, “Dr Esad FEYZİ ’den günümüze Türkiye’de radyoloji“ konusunda  da   aynı okuldan mezun olan ve Türkiye’de radyolog Cemil MERİÇ’ le birlikte kitap yazan ilk teknisyen olan eğitimci-yazar Rüstem SEVEN “Radyoloji teknisyenliği nerden nereye” konulu sunumunu yaptı.

Oturum başkanlığını Öğr. Gör. Ercan TÜRERER’ in yaptığı ikinci oturumda
Nevşehir Devlet Hastanesi Radyoloji Servisi eğitim sorumlusu Rad. Tekn. Hakkı TUZDELENER  “Radyoloji teknisyenlerinin güncel sorunları”  Uzm. Dr. Şaban TİRYAKİ “Dünya Radyoloji Günü ve Radyoloji Eğitimi” ve Uzm. Dr. İsmail ÇİFÇİ “Nükleer tıp tarihi” konulu sunumlar gerçekleştirildi.
Öğr. Gör. Şaban AKPOLAT’ ın başkanlığındaki üçüncü oturumunda, TRD başkanı Prof. Dr. Tamer KAYA “Radyolojide kalite ve iletişim” konulu bir konferans verdi.
Konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ve katılımcılara katılım belgelerinin dağıtılmasının ardından geleneksel hatıra fotoğrafı çekilerek etkinlik sona erdi.
Üniversitemiz Eğitim Koordinatörü Ayfer COŞKUN, TGT program Sorumlusu Öğr. Gör. Şaban Akpolat’ ın ev sahipliği yaptığı yemeğe mezunların yanı sıra TGT programı öğretim görevlileri ve seminerler için üniversitede bulunan konuklar katıldı.