İmplant diş kökü şeklinde titanyumdan tasarlanmış çene kemiğine küçük bir operasyonla yerleştirilen diş kökleridir. İmplantlar çene kemiğine tutunduktan sonra üzerlerine bir veya birden fazla diş, köprü veya hareketli protezler yapılmaktadır.
Kayseri implant tedavisi görecek hastalar için son dönemde bölgesinde cazibe merkezi olmuştur.Son zamanlarda Uzman doktorların sayısının artması ve teknolojideki yenilikler Kayseri’de implant ve Kayseri ortodonti gibi uzmanlık gerektiren işlemlerin büyük bir başarı ile yapılmasına neden olmaktadır...
Çene kemiğine yerleştirilen implantlar ve bunun üzerinden destek alarak yapılan protezler hastalarda keni dişi ile çiğniyormuş hissi verdiğinden sıklıkla tercih edilmektedir.İmplantın son yıllarda çok konuşulur ve artık güvenilirliğini ispatlamış olduğunu söyleyen hekimler ’Eskiden bir diş çekildiğinde köprü yapılıyordu yani ardan bir diş çekilir, dişin önünden ve arkasından bir diş aşındırılıyor ve üç tane diş kaplanıyor ve daha fazla diş çekildiyse daha fazla diş kaplanıyor buna ‘ köprü ‘deniyor. Köprünün en büyük dezavantajı dişin önündeki ve arkasındaki yani boşluğun önündeki arkasındaki destek dişler aşındırılarak zarar görüyor. Dişler aslında kendilerini taşımak için yaratılmış. Diş kendinden büyük ağırlıkları taşıdığı zaman yorulur hale geliyor ve seneler zarfında dişin etrafındaki kemik yorulup eriyor ve o dişler aslında çekilecek hale gelebiliyor. Bunun yerine artık günümüzde eksik dişlerin ve işlevini yitiren dişlerin tedavisinde en çok kullanılan tedavi şekli İmplantır. İmplantlar dişlerini periodontal hastalık çürük travma ya da başka bir sebepten dişlerini kaybetmiş hastalarda uygulanır.
İmplant tedavisini de üst yaş sınırının olmadığını söyleyen hekimler .kemik yaşı tamamlanmış ve genel sağlık durumu iyi olan bütün bireylerde implant tedavisinin uygulanabileceğini söylüyor.
Bunun yanı sıra sorunsuz bir implant tedavisi sonrası oral hijyende son derece önemlidir. Bu sorumluluğu hasta ve doktoru birlikte paylaşmaktadır. Hekimin sorumluluğu plak konusunda hastaları bilgilendirmek ve oral hijyen yöntemlerini öğretmektir. Hasta sorumluluğu ise ağız içi bakımlarını dikkatle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca her 6 ayda bir diş hekimlerine kontrole gelmeleri gerekmektedir. Tüm bu kontrollerin ve bakımların yapılmadığı durumlarda periimplantitis denilen, implant ve çevresi dokuların iltihabı ve implantın kaybedilmesine giden kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenledir ki ağız içi bakımların düzenli yapılması ve düzenli doktor kontrollerinin yapılması gerekmektedir.