Halk arasında kıl dönmesi olarak bilinen Pilonidal Sinüs hastalığına, ameliyatsız tedavi imkanı sunan Özel Kapadokya Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Pilonidal Sinüs ( Kıl Dönmesi )n de Hastanemizde Uygulanan tedavi yönteminin ameliyat kadar başarılı olduğunu belirtilerek, "İşlem 20 dakika sürüyor ve hasta yürüyerek taburcu oluyor" denildi.

Pilonidal Sinüs ( Kıl Dönmesi ) Tedavisinde Kristalize Fenol

Pilonidal kelimesi Latince bir kelime olup, pilos ve nidus kelimelerinden oluşmuştur. Pilos kıl ve saç anlamına, nidus ise yuva anlamına gelmektedir. Kuyruk sokumu (sakrokoksigeal) bölgesinde içerisinden kıl gelebilen kese şeklinde bir oluşumdur, makatın 4-5 cm üzerinde orta hatta bir veya birden fazla ağız ile kendini gösterir.

Lokal veya bölgesel anesteziyle rahatlıkla yapılabilmektedir.Anesteziyi takiben bir klemp yardımıyla sinüs içindeki kıllar tamamen temizlenmekte ardından mevcut boşluk kristalize fenolle yakılmaktadır.Doku eksizyonu yapılmadığı için anatomiyi bozmayan,iyileşme sürecinde yoğun ve ağrılı pansuman gerektirmeyen,uygulaması kolay ve kısa süren,tekrarlama nüx ihtimali oldukça düşük olan son zamanlarda bizimde en çok tercih ettiğimiz tedavi şeklidir.Hasta işlemden hemen sonra normal hayatına dönebilmektedir.

Pilonidal Sinüs(Kıl Dönmesi) Tedavisi Özel Kapadokya hastanemizde Genel Cerrahi Uzmanımız tarafından yapılmaktadır. Detaylı bilgi için Hastanemiz Genel Cerrahi polikliniğimize müracaat ediniz.


KORUNMA YOLLARI
İşte, hastalıktan korunma yollarını :

 "Oturarak iş yapanlar, kalça ortasındaki oluğun temizliğine dikkat etmeli. Özellikle o bölgedeki kıllar lazer epilasyonla ya da tüy dökücü kremlerle temizlenmeli. Her banyodan ve her berberden sonra, o bölgede kıl kalmamasına dikkat edilmeli. Uzun süre oturanlar kesinlikle kaykılarak oturmamalı, bunun yerine dik oturmalı. Spor yapılmalı. Çünkü günlerinin büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçirenler hızla kilo alıyor ve cilt altı yağlanıyor. Oturdukça o bölgedeki kılların içeri girme ihtimali biraz daha artıyor."