NEVŞEHİR(MHA) İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, önceki yıllarda ayda 200 – 300’ü bulan il dışına sevklerin günümüzde ayda 15-20’ye kadar indirildiğine dikkat çekmişti. Ancak Türk Sağlık-Sen Şube Başkanının açıklamaları kafa karıştırdı. 

Ünlübay, sevklerin büyük bir bölümünün Nevşehir devlet hastanesi bünyesinde anjiyo ünitesinin ve yoğun bakımla alakalı bazı bölümlerin bulunmamasına bağlı olduğunu dile getirirken, “Daha önceki yıllarda ilimizden çevre illere gönderdiğimiz sevk sayısı ayda 200-300’ü buluyordu. Şimdi ise bu rakamı ayda 20-30’a kadar indirdik. Yoğun bakım ünitemizi genişlettik. Eski başhekimlik binasında oluşturduğumuz yeni 12 yataklı yoğun bakım ünitemiz bu konuda bize büyük fayda sağladı. Öte yandan hastanemiz bünyesinde Anjiyo ünitemiz yok. Sağlık Bakanlığımızın da 2023 yılına kadar Nevşehir’e anjiyo ünitesi açılması konusunda bir yatırımı bulunmuyor. Elimizdeki imkanlarımız doğrultusunda il dışına sevkleri çok ciddi oranda düşürdüğümüzü rahatlıkla söyleyebilirim” açıklamalarında bulundu.

Bu arada aynı konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Sağlık-Sen Şube başkanı Turgay Çetin ise Nevşehir’den hala Adıyaman’a bile hasta sevki yapıldığını ve bu konuda hasta yakınlarının büyük mağduriyet içerisinde bulunduğunu ifade etti.

Birbirine oldukça zıt bu açıklamalara bakıldığında bu haberi okuyan hemen hemen herkes gibi bizlerde “Kime İnanalım?” diye soruyoruz.