NEVŞEHİR(MHA) Yıllardır ilimizde kan bağışı kampanyaları, yardım amaçlı faaliyetler sürdüren Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığı 2013 yılında yapılan değerlendirmelerde Türkiye 4.cüsü oldu.

Kızılay Genel Merkezinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda nüfusuna göre en fazla kan bağışında bulunulan iller sıralamasında 4.cü sırada yer alan Kızılay Nevşehir Şubesi ülkemiz genelinde birçok büyükşehir’i de geride bırakmayı başardı.

2013 Yılında Türk Kızılay’ının 1 Milyar 64 bin 103 Ünite kan bağışı toplamayı başardığına dikkat çeken Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, Nevşehir’in bu anlamda elde ettiği başarının da kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Bu başarının elde edilmesinde katkı sağlayan tüm kan bağışçılarına teşekkür eden Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Gülen, “Türkiye genelinde Nevşehir’in kan bağışı konusunda 4. sırada yer alması büyük bir mutluluk vesilesi. Zira illerin nüfuslarına göre yapılan kan bağışlarının değerlendirmeye tabi tutulduğunda Ülkemizin birçok büyük şehrinin de geride bırakılması çalışmalarımızın ne denli başarıya ulaştığının da bir göstergesi durumunda. 2013 yılında da Kızılay’ımızı yalnız bırakmayan, kan bağışının bir insanlık görevi olduğunu unutmayan tüm bağışçılarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.