NEVŞEHİR(MHA) Türkiye'nin önemli termal merkezlerinden, Nevşehir’in Kozaklı ilçesine kurulan fizik tedavi hastanesi termal suyla hastalarına şifa dağıtmayı sürdürüyor.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 27 bin metrekarelik kapalı alana sahip İ. Şevki Atasagun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon  Hastanesi son sistem fizik tedavi cihazlarının yanı sıra ilçeden çıkan ve sıcaklığı 98 dereceye ulaşan termal havuzlarıyla Hastalarına hizmet vermeye devam ediyor.

120 yatakla faaliyetine başlayan hastanede ayaktan ve yatan hastalara fizyoterapistler, Fizik tedavi teknikerleri, İş uğraşı terapistleri, hidroterapistler tarafından hizmet veriliyor. Yataklı tedavi servislerini kullanan hastalara tek kişilik odalarda otel konforunda hizmet veriliyor. Hastanede termal havuzlar olmasına rağmen hasta odalarında da kendilerine özel kullanabilecekleri küvetleri var.

Devlet Hastanesi olması sebebiyle hastaların herhangi bir sevk işlemi yaptırmalarına gerek yok. Hastalar hastaneye direk başvurabiliyor. Özellikle yürüme zorluğu çeken hastalar, felçli, kaza sonrası sakatlanmalar vb. rahatsızlıkları olanlar için Lokomat cihazı ile tedaviler uygulanıyor. Hastane de Ayaktan Ve Yatarak  Tüm Fizik Tedavi Parametreleri Uygulanmakta. Lokomat Cihazı İle Felçli Hasta Rehabilitasyonu Yapılmakta. Odalarda Duş, Banyo, Küvet, Televizyon Ve Refakatçi Katlanır Yatağı Bulunmakta. Hasta Ve Refakatçi Fark Veya Ek Ücret Alınmamakta.