NEVŞEHİR(MHA) Kozaklı Kaymakamlığı ve Kozaklı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş olan yürüyüş programına Kozaklı FTR Hastanesi de "Engelliler Haftası" kapsamında hastalarımızı motive amaçlı katıldı.

Bilindiği gibi, engelli insanların yaşamını kolaylaştırmak  daha fazla müreffeh bir yaşama imkanı oluşturabilmek ve bu doğrultuda farkındalık oluşturabilmek maksadıyla gerek Türkiye de gerekse Birleşmiş Milletler nezdinde her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası  "Engelliler Haftası" olarak  kabul edilmekte.  Bu çerçevede anılan tarihlerde küresel çapta engelli insanlarımızın moral ve motivasyonunu pik noktada tutabilmek için çeşitli faaliyetler gerçekleştirildiği de aşikâr.

Durum böyle olunca, içinde bulunulan hem Engelliler Haftasını hem de Gençlik Haftasını birlikte kutlamak isteyen Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde tedavi gören hastalar,  Kozaklı Kaymaklığı ve Kozaklı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası kapsamında düzenlenmiş olan yürüyüş programına katıldı.

Kozaklı Kaymakamı Kemal Durunun da katılmış olduğu yürüyüşe gönüllü hastalarla birlikte Hastane Yöneticisi Dr. Atikullah Ghiasee, İdari ve Mali İşler Müdürü Metin Berk ve hastane personeli de eşlik etti.

Yürüyüşün sonunda Kozaklıdaki Ortaöğretim talebeleri Kaymakam Durunun öncülüğünde hastanede tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileğinde bulunarak kırmızı gül takdim etti. Hastalar yürüyüş ve öğrenci ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını ifade ederek bir süre Hastane Yöneticisi Dr. Ghiasee ile sohbet etti.