Yurtdışı Beklemeye Alındı

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Kozaklı ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde yurt dışından hasta sevki konusu şimdilik beklemeye alındı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin kapasitesinin şu an için ancak yurt içinden gelen hastalara hizmet verebilecek düzeyde bulunduğunu, yurt dışından hasta sevki kabul edilmesi durumunda ise yerli hastaların bu durumdan olumsuz etkilenebileceğini söyledi.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığına bir başvurularının bulunduğunu da hatırlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemize çok yoğun bir ilgi var. Yurdumuzun değişik illerinden hastalarımızın hastanemizde tedavi görüyor. Şu an itibariyle yurt dışından hasta kabul etmek demek yerli hastalarımızı da göz ardı etmek anlamına gelecek. O yüzden yurt dışından hasta kabulünü bekletmeye aldık. Bu arada hastanemizde yatak artırımı konusundaki proje çalışmalarımız sürüyor” açıklamalarında bulundu.