KOZTEB Kozaklı Termal Tesisler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cumhur Ünal,Başkan Yardımcısı Abdullah Yülsel ve KOZTEB yönetim kutulu üyesi Yakup Ergin Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinin en çok takip edilen Basın organı ve internet medyası www.fibhaber.com u ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Fikret Çapacı ve Genel Koordünatör İbrahim Uysal ile bir süre sohbet etti.

KOZTEB Kozaklı Termal Tesisler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cumhur Ünal, ziyarette öncelikle Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde ilk kez gerçekleştirilen, Kozaklı Kaplıca Festivali'yle Dev bir Organizasyona başarıyla imza atan FİB ajans Organizasyonu tebrik ediyoruz dedi. KOZTEB Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Ünal, Ayrıca Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinin güçlü sesi www.fibhaber.com u da kutlayarak yayın hayatında başarılarının devamını diledi.

Ünal: "Şifalı sularıyla ünlü Kozaklı, son yıllarda  gerçekleşen yatırımlarla Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri haline geldi.Yaz dönemiyle birlikte Şifa Kapısı Kozaklı ilçemiz adeta  şifa arayanların akınına uğruyor.Şuan mevcut yatak kapasiyesi 7.900 olan ilçemiz hemen hemen % 90 olarak dolu.... "

Termal Turizmin Yükselen Yıldızı "Kozaklı"

Başta romatizma hastalığı olmak üzere, kadın ve cilt hastalıklarıyla ameliyat sonrası yaraların kapanmasında faydalı olduğu yapılan tahlillerle ispatlanan sıcak su kaynakları sayesinde 7 bin nüfusa sahip olan ilçede yatak kapasitesi şu an 7 bin 200’e ulaştı. Kozaklı Termal Tesisler Birliği (KOZTEB) Başkanı Cumhur Ünal, ilçelerinin artık Türkiye'nin termal turizmin başkenti olduğunu belirterek, turizm yatırımcılarının ilçelerine olan ilgisinin her geçen gün arttığını vurguladı. İlçelerindeki şifalı su kaynaklarından faydalanmak için Türkiye’nin değişik bölgelerinden ve yurt dışından çok sayıda turistin Kozaklı’ya geldiğini ve yaz sezonunda pansiyon ve otellerde ciddi bir doluluk oranı yakaladıklarını kaydeden Cumhur Ünal, “Ramazan ayı öncesine kadar ilçedeki tüm konaklama tesisleri doluydu. Ramazan ayı dolayısıyla bu yoğunluk hafta sonlarında daha çok yaşanıyor. Özellikle Şifa kapısı Kozaklı ilçemiz Termal Kaplıcalarının faydalarını gören ve Türkiye'nin en Modern tesislerde hem tedavi hem tatil hemde başını dinlemek isyenler için büyük talep gördü, Yatak kapasitesi 7.900 olan Kozaklı ilçemizde rezervasyonlarımız şimdiden % 80 oranında doldu. Özellikle yerli turistlerin ilgisi gerçekten çok güzel” dedi. İlçelerindeki suyun birçok hastalığın tedavisinde etkin rol oynadığını ifade eden KOZTEB Başkanı Cumhur Ünal, sağlık turizminin son yıllarda gelişmesi ile birlikte ilçelerinin Kapadokya turizmine de ciddi katkılar sağlayacağını belirtti. 

Ünal, "İlçemizdeki su içerisinde bulunan mineraller açısından zengin bir su. Kozaklı'nın suyu her derde deva. Tabi ağırlıkla romatizma, cilt, kadın hastalıkları, ameliyat sonrası yaraların kapanması ile ilgili tedaviler de, kemik hastalıklarda etki alanı var. Son yıllarda toplumlar bilişim çağına girdi, yoğun bir çalışma temposu var ve bizim suyumuzun antidepresif bir özelliği var. Yani insandaki stresi alıcı bir özelliği var. Radon gazı intiva etmesi sebebi ile de insandaki deri, hücre yenilenmesini hızlandırmasından kaynaklanan artı bir özelliği var" diye konuştu. 



Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren www.fibhaber.com Yazı İşleri Müdürü Fikret Çapacı ve Genel Koordünatör İbrahim Uysal da SKOZTEB Kozaklı Termal Tesisler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cumhur Ünal,Başkan Yardımcısı Abdullah Yülsel ve KOZTEB yönetim kutulu üyesi Yakup Ergin'e bu nazik ziyaretleri için teşekkür ederek başarılar dilerlerken söz konusu Nevşehir ise gerisi teferruaattır.FİB Haber Merkezi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Nevşehir ve Kapadokya Bölgesi geneliyle Şifa kapısı Kozaklı ilçemizin her zaman yanlarında ve emirlerinde olacaklarını belirttiler.