Vekaletle amacına ve kuralına uygun olarak kesilen kurban, kavurma olarak konservelere dolsun, bütün yıl ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. 

168 Çağrı Merkezi ve İnternet Sitesinden Online bağışlarla Türk Kızılay’ına kurban bağışında bulunabileceksiniz. 

Kurbanlıklar İslami şartlara uygun biçimde kesiliyor. Din görevlileri kurban kesimine eşlik ediyor. Tüm kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçiriliyor ve İşlemler noter huzurunda gerçekleştiriliyor.

Büyükbaş kurbanların etleri Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserveleniyor. Tüm yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasında yer alıyor.

Kızılay’ın yardım kampanyası ile vekaleti alınan kurbanlar, kuralına uygun olarak kesiliyor, amacına uygun olarak konserveleniyor. Tüm yıl yardımsevenlerden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle, bayramın bereketi yıl boyu sürüyor.

Kızılay’a yurt dışında kesilmek üzere kurban vekaleti verilebilir, sınırların ötesinde bayramı bekleyen ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilirsiniz. Kızılay bu sene Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya ve Güney Asya’ya kadar yaklaşık 30 ülkede kurban kesimi gerçekleştirecek.. 
Kızılay’ın internet sayfası üzerinden “Vekâleten Kurban” menülerini kullanarak elektronik işlemle, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından telefonla, Tüm bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Kızılay Posta Çeki hesabı ve Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden doğrudan yapabilirsiniz.