Yakın zamanda kadın ve erkekler tüylerinden tamamen kurtulmak için lazer epilasyon yöntemlerini tercih etmektedirler. Uygulama sonuçlarında kadınların %90’ı etkili sonuç alırken %10 ya da %5 oranında etkili sonuç alınamayabiliyor. Bunun sebebi hormon bozukluğu sebebiyle kıl yapısında farklılık olmasıdır. Mevcut kıl kökleri kurutulsa da hormon düzensizliği sebebiyle farklı noktalardan tüy çıkmaya devam edebiliyor.  Bu sebeple lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiyseniz ve genel durumdan fazla kıl yapısına sahipseniz hormon kontrolü için doktor muayenesinden sonra epilasyon yaptırabilirsiniz. Böylelikle kıl yapınızı ve durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Lazer Epilasyon Nasıl Daha Etkili Bir Hale Getirilir?
Vücutta istenmeyen tüylerden kurtulmak için yapılan lazer epilasyon sonbahar, ilkbahar ve kış aylarında daha kolay uygulanabilmektedir. Yaz aylarında güneş etkisiyle cilt sorunları oluşabildiği için diğer dönemlerde yaptırmak daha uygun olmaktadır. Lazer sonrası direkt güneş ışınlarına maruz kalmamak gerektiği için tatil gibi planlarınız yoksa yaz aylarında da isterseniz epilasyon yaptırabilirsiniz, ancak direkt güneşe maruz kalınmaması gerektiğini unutmamalısınız.

Lazer Epilasyon Kimlere Yapılamaz?
18 yaşından küçüklere lazer epilasyon yapılamaz. Bunun dışında yara ve yanık olan ciltlerde uygulama yapılamamaktadır. Sedef ve mantar hastalarının tedavisi bitmeden lazer epilasyon yapılması uygun değildir. Lazer epilasyon yenilikleri sayesinde tüm cilt tiplerine uygulama yapılabilir ancak cilt hastalığı gibi durumları olanlara uygulama yapılmaması gerekir.

Lazer Epilasyon Kalıcı Mıdır?
Epilasyon hakkında en merak edilen soruların başında kalıcı olup olmadığı gelmektedir. Lazer epilasyon kalıcı bir yöntemdir, yani yok edilen tüylerin geri gelmesi gibi bir durum söz konusu değildir, ancak hormon bozukluğu gibi farklı nedenlere yatan hastalıklar durumunda tamamen yok edilmesi mümkün olmayabilir. Bu gibi rahatsızlığı olanların doktor kontrolü sonrasında epilasyon yaptırması uygun olmaktadır.