İlimizde yataklı tedavi kurum/kuruluşu olarak faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarında lejyoner hastalığı çalışması yapıldı.
Lejyoner Hastalığı Kontrol Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 9. Ve 10. Maddeleri ve Türkiye Halk Sağlığı kurumu tarafından 2015 yılında hazırlanan Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı Rehberi kapsamında İlimizde yataklı sağlık kurumu/kuruluşu olarak faaliyet gösteren Nevşehir Devlet Hastanesi, Özel Kapadokya Hastanesi Özel Versa Hastanesinde Lejyoner hastalığının kontrolü çalışması yapıldı.
İlgili yönetmeliğin  ‘’Madde 9 Rutin koruyucu önlemler kapsamında vaka çıkmasa dahi yataklı sağlık kurum/kuruluşlarından su numunesi alınır’’ denmekte.
Bu kapsamda; Söz konusu Hastanelerden lejyoner hastalığına karşı hazırlıklı olmak, hastalıktan korunmak ve lejyoner hastalığının tespiti amaçlı yönetmeliğin 10. Maddesi istinaden su numuneleri alınarak gerekli analizlerinin yapılması için Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderildi. Tedavi Kurumlarında görevli teknik personellere, Lejyoner bakterisinin tesislere yerleşmesini engellemek için yapılması gereken rutin uygulamalar hakkında eğitim verildi.