Özel Kapadokya hastanesi "Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Erdal Gören, obezite tedavisinde ameliyatsız bir teknik olan mide botoksu uygulamasını sizler için anlattı."

Mide botoksu nedir?

Mide botoksu; obezite tedavisinde uygulanan ameliyatsız bir enjeksiyon tekniğidir. Vücut kitle indeksi 30 ile 35 arasında olan ve yaklaşık 20-30 kilo vermek isteyen kişiler için uygun yöntemdir. Günümüzde birçok tıbbi tedavide güvenli bir şekilde uygulanan botoks ile kısa sürede hızlı ve güvenli kilo kaybının yanı sıra; uzun vadede çok daha büyük oranlarda kilo vermek mümkün. Endoskopik teknik ile uygulanan mide botoksu ile güvenli ve etkili bir şekilde kilo verilebilir ve sonuçlarının kalıcılığı ise doğru beslenme, daha aktif bir yaşamla uzun vadede korunabilir.

Mide botoksu yapılan hastalar, uygun diyet destegi ile %20 ye yakın kilo rahatlıkla verebilmektedir. Mide botox işlemi, sedasyon altında endoskopi yöntemi ile özel iğnesi sayesinde, midenin belirli bölgelerine, uygun dozda botox enjeksiyonu yapılması işlemidir. İşlem yaklaşık olarak 15-20 dk sürmekte olup, hastalar 30 dk sonrasında günlük hayatına devam edebilirler. 

Diyet yapmasına rağmen kilo verememe şikayeti üzerine, hastanemize başvuran hastamıza Op.Dr. Erdal Gören tarafından mide botoksu yapılmıştır. Uygun diyet desteği ile birlikte sağlıklı kilo vermesini hedefliyoruz.

Mide botoksu...

Obesite, estetik bir sorun değil tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Mide botoksu 18-70 yaş arası obes olan,diyete rağmen kilo veremeyen herkese yapılabilen ,oldukça güncel bir tedavi yöntemidir. Mide botoksu Özel Kapadokya hastanemizde genel cerrahi uzmanımız Op.Dr.Erdal Gören tarafından yapılmaktadır.