NEVŞEHİR'DE MOTOSİKLET AMBULANS İŞ BAŞINDA...

 

Nevşehir’de çok sayıda acil durumdaki hastaya ve yaralıya umut olan Motosiklet Ambulans yaz aylarının gelmesi ile birlikte tekrar hizmet vermeye başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve Ülke genelinde 35 ilde bulunan Motosiklet Ambulans hizmeti Nevşehir’de yaklaşık 4 yıl önce hizmete başladı. Motosiklet Ambulans özellikle turistik bölgelerdeki Vadi, kayalık alan gibi kara ambulansının girmekte zorlandığı alanlarda, kara ambulanslarına göre büyük avantaj sağlıyor. Saatteki hızı 220 kilometre hıza ulaşabilen, 30 bin lira değerindeki motosiklet ambulans yaz aylarında, gün içinde akşam saatlerine kadar hizmet veriyor.

Kara Ambulansları gibi her türlü tıbbi teçhizatın bulunduğu ve tam donanımlı olan Motosiklet Ambulans, 112 komuta merkezinden aldığı anons doğrultusunda hastaya en kısa sürede ulaşarak, kara ambulansının giremediği bölgelerdeki hastalara en kısa sürede ulaşarak vakalara müdahale edecek. Hasta ilk müdahalenin ardından 112 Acil Servis ambulansları ile sağlık kuruluşlarına nakledilecek.

Motosiklet Ambulans, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya’da düzenlenen kursta, motosiklet ileri sürüş eğitimi alan Sağlık Memuru Hasan DOĞAN tarafından kullanılacak.