112 ACİL SAĞLIK PERSONELİNE HİZMETİÇİ EĞİTİM DÜZENLENDİ


Nevşehir 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan personellere yönelik, “Olay Yeri Yönetimi ve Triaj Eğitimi” verildi.



112 personelinin acil vakalar karşısında, yapacakları ilk müdahaleyle can kayıplarının en aza indirilmesinin hedeflendiği eğitim programı, Dr.İ.Ş.Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer ÖZDEMİR, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hakan ÖCAL, İl Ambulans Servis Başhekimi Dr. İbrahim HARBALİOĞLU ile beraber Nevşehir İl genelindeki 112 Acil Sağlık İstasyonlarında görevli Paramedik, Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ve Ambulans şoförleri ile UMKE Personelinden oluşan yaklaşık 70 kişi katıldı.



Toplantıya eğitimci olarak Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer ÖZDEMİR, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hakan ÖCAL ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri İl Birim Sorumlusu Sağlık Memuru Aygen TAŞPINAR katıldı.



Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer ÖZDEMİR, Kazalar, afet ve olağanüstü durumlarda “Olay Yeri Yönetimi” hakkında bilgiler verdi. Önümüzdeki günlerde Olay yeri Yönetimi ve Triaj konusunda 112 Acil Sağlık İstasyonlarında görev yapan tüm personellere yönelik tatbikat gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.



Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hakan ÖCAL ise Triaj hakkında bilgiler aktardı.  Dr. Hakan ÖCAL, Triaj’ın fazla sayıda insanın yaralandığı, acil tıbbi bakıma gereksinimi olan yaralı sayısının eldeki sınırlı tıbbi imkânları aştığı durumlarda, en fazla sayıda yaralıya acil bakım verebilmek için kullanılan bir sistem olarak tanımlandığını ifade etti. Dr. Hakan ÖCAL ayrıca konuyu destekleyen vaka örnekleri ile triaj uygulaması ve kodları hakkında İnteraktif eğitim tekniğini kullanarak bilgilendirme yaptı.



Afetlerde Sağlık Hizmetleri İl Birim Sorumlusu Sağlık Memuru Aygen TAŞPINAR’da Triaj kartı ve Afet durumlarında UMKE Ekiplerinin görevleri konularında güncel bilgiler verdi.



Eğitim sonunda katılımcıların sahada karşılaştıkları sorunlar görüşülerek, çözüm yolları hakkında açıklamalarda bulunuldu. Bu tür eğitimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.