NEVŞEHİR 112 ÇALIŞANLARINA “SAĞLIKTA ŞİDDET” EĞİTİMİ VERİLDİ


Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi tarafından 112 Acil Sağlık İstasyonlarında görev yapan personele “Sağlıkta Şiddet, Alo 113 ve Kişisel Gelişim” eğitimi verildi.



Dr.İ.Ş.Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim programı öncesi bir açılış konuşması yapan Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer ÖZDEMİR, Sağlıkta şiddete yönelik baş etme sürecinde Sağlık Bakanlığının bir dizi çalışmaları olduğunu belirterek, 7 gün 24 saat hizmet veren Beyaz Kod Alo 113 ile şiddet karşısında hem Sağlık Müdürlüğü hem de Bakanlık düzeyinde mücadele edildiğini vurguladı. Dr. Sezer ÖZDEMİR, “çalışanlarımızın güvenliği için çalışmalarımız hassas bir şekilde devam ediyor” diyerek, şiddet karşısında yapılabilecekler noktasında bu eğitimlerin önemli olduğunu ifade etti.



Eğitim programında Hemşire Yeliz SAVCI tarafından “Sağlıkta Şiddet ve Mücadele”,  Sağlık Memuru Hüsnü DÖNERTAŞ tarafından “ İletişim”, Sosyal Çalışmacı Kübra GÖZÜTOK tarafından “Tükenmişlik Sendromu”, Sosyal Çalışmacı Fatmagül ERTUĞRUL tarafından “Öfke ve Kontrolü”, Nermin ARIBAŞ tarafından “Şiddet ve Başetme Yöntemleri” ve Psikolog Mustafa İŞÇİ tarafından da “Hasta ve Hasta Yakınını Tanıma ve Çatışma Yöntemi” konularında bilgiler verildi.



Eğitim programına Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer ÖZDEMİR, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hakan ÖCAL, İl Ambulans Servis Başhekimi Dr. İbrahim HARBALİOĞLU ile beraber Nevşehir İl genelindeki 112 Acil Sağlık İstasyonlarında görevli Paramedik, Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ve Ambulans şoförlerinden oluşan yaklaşık 85 personel katıldı.