Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyünde Dün akşam saat 22:00 civarında Avanos 2 No’lu (Topaklı) Acil Sağlık Hizmetleri İstasyona gelen şahıslar Sağlık ekibi ve ambulansa darp ederek ağza alınmayacak sözlü hakaretlerde bulundukları belirtildi.

Sağlık ekibi çalışanlarının tartaklanarak 112 Ambulansının camlarını kırdıkları belirtilen Bu talihsiz ve çirkin saldırı üzerine 112 Sağlık çalışanlarının şikayetçi olmaları sonrasında saldırgan şahıslar Jandarma ekipleri tarafından göz altına alındı.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Sağlık Ekibimize Çirkin Saldırı

02 Kasım 2014 saat 22:00 civarında Nevşehir Avanos 2 No’lu(Topaklı) Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuza gelen sözel hakaret ve şiddete teşebbüsle saldırıda bulunan şahsın darp ettiği ekibimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sağlık çalışanlarına yönelik olan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından saldırgan şahısla ilgili Adli Makamlar nezdinde hukuki girişimlerde bulunulmuştur.

Nevşehir İl Ambulans KKM Başhekimliği

FİB Haber.Com olarak ekibimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. 

Avanos'a bağlı Topaklı köyünde bulunan 112 Komuta Merkezi’nde bulunan sağlık görevlilerine, alkollü olduğu ileri sürülen bir kişi saldırdı.

 

Üç kişi olarak merkeze gelenlerden birinin 4 sağlık görevlisini darp etti.

Olay,  Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyünde bulunan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde meydana geldi. İddialara göre dört 112 görevlisinin beklediği 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne dün gece saat 22.00 sıralarında gelen üç kişi kapının kapalı olması sonrasında “yaralıyız, yaramıza bakın” diyerek kapıyı çalmışlar. Sağlık görevlilerinin kapıyı açmasıyla birlikte üç kişi içerisinde yer alan alkollü olduğu iddia edilen B.K., 4 sağlık görevlisini darp etti. Olay yerine gelen jandarma ekipleri B.K.’yi gözaltına aldı. Avanos Jandarma Komutanlığı’nda ifadesinin ardından Avanos ilçe adliyesine çıkarılan B.K., Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı.

Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat ise, sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınadıklarını ve bir daha yaşanmamasını dilediklerini söyledi.

Dün gece 22.00 sıralarında Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyünde bulunan 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne gelen alkollü 4 kişinin “yaralıyız, yaramıza bakın” diyerek kapıyı çaldıkları bilgisini aldıklarını belirten Gündüzpolat “ Sağlık personelleri kapıyı açınca küfür ederek darp ediyorlar. 112 istasyonunun içerisini dağıttıktan sonra ambulansın camlarını kırıyorlar. Bizde sabah saatlerinde bilgisini aldık. Sağlıkta şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Şiddetin önlenmesi için vatandaşların bilinçli olması gerekiyor. Sağlık çalışanları halkın sağlığını koruma adına özellikle 112, Hastane çalışanları çok gayret gösteriyor. Buna karşılık emniyetin yetersiz olması, cezaların hafifliği, olaylara anında müdahale edilememesi gibi eksiklikler görülebilir” dedi.

 Olaya 2- 3 kişinin karıştığı yönünde kendisine bilgi verildiğini anlatan Gündüzpolat “  Gece gözaltına alındıkları, sabah saatlerinde Savcılık sorgusu sonrasında serbest bırakıldıklarını biliyorum. Beyaz Kod uygulaması olduğu için olay Sağlık Bakanlığına bildirildi ve Sağlık Müdürlüğü’nce de Savcılığa ayriyeten suç duyurusunda bulunuldu. Olayın bir daha olmamasını diliyor ve yapanları kınıyoruz. Halkın sağlığını koruma adına çalışan sağlık çalışanlarına şiddete sıfır tolerans gösterilmesini istiyoruz. Vatandaşlarında sağlık çalışanlarına sahip çıkmasını özellikle istiyoruz” diye konuştu.